Bamboeyoga in de Molshoop

Sinds begin dit jaar geeft Mireille Struik van Bamboeyoga elke laatste zondag van de maand een yogales voor volwassenen (17 jaar en ouder) in de Molshoop, het bezoekerscentrum van MAK Blokweer. Wegens succes wordt het programma per 1 september uitgebreid met een wekelijkse yogales op de maandagochtend.

 

Wat de Bamboeyoga-lessen in het bezoekerscentrum uniek maakt, is de locatie. De ruimte heeft een grote glazen wand die uitzicht biedt op het omringende natuurpark Blokweer. De rustige, natuurlijke omgeving versterkt het ontspannende, aardende effect van de yoga. “Even tot jezelf komen gaat vaak verrassend gemakkelijk in een groene omgeving. Het beoefenen van yoga, ook bedoeld om rustig tot jezelf te komen, met uitzicht over de natuur is daarmee een ideale manier om je dag fris en geïnspireerd te beginnen,” aldus yogadocente Mireille Struik.

De basis van de Bamboeyoga-lessen in de Molshoop ligt in hatha yoga. Iedereen van 17 jaar of ouder is welkom, ervaringsniveau en leeftijd zijn niet van belang. Mireille: “Yoga biedt eeuwenoude technieken die aanpasbaar zijn aan de mogelijkheden en onmogelijkheden van elk lichaam.”

 

De yogalessen van Bamboeyoga vinden plaats op de bovenverdieping van bezoekerscentrum de Molshoop en duren van 9:00 tot 10:15. De lessen zijn vanaf 1 september elke maandag, en van maart t/m november op de laatste zondag van de maand. Er is plaats voor 12 deelnemers.
Locatie: MAK Blokweer, Kloosterhout 1-2, 1695 JC in Blokker. Voor meer informatie, tarieven en aanmelden: www.bamboeyoga.nl.
Stichting MAK Blokweer, Kloosterhout 1-2 1695 JC Blokker www.mak-blokweer.nl

Over de auteur

Puur Hoorn

Puur Hoorn is het samenwerkingsverband van verschillende partners in Hoorn die samen werken aan het verduurzamen van de stad. De partners zijn Stichting Netwerk, Intermaris, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Duurzaam Bouwloket, MAK Blokweer, Bewonersgroep Risdam Noord Groen, Tuinvereniging Groei & Bloei, Ondernemersvereniging HOC, Voor een mooie stad en gemeente Hoorn.

Lees meer artikelen van Puur Hoorn
F
F