Groene energie op Hoornse kermis

Op 8 maart heeft de gemeenteraad besloten geld beschikbaar te stellen voor de aanschaf van extra transformatorstations voor de stroomvoorziening op de Hoornse kermis. Daarmee komt een einde aan het gebruik van milieuonvriendelijke dieselaggregaten.

De overstap op groene energie past in de ambities van de gemeente Hoorn in het kader van ‘Puur Hoorn’.

De stroomvoorziening van de Hoornse Kermis heeft een groeiend capaciteitstekort. Dit wordt opgevangen door het huren van aggregaten die op dieselolie draaien. Dat is een kostbare zaak. Bovendien verbruiken deze aggregaten ieder jaar 15.000 liter dieselolie, wat een niet geringe uitstoot van verbrandingsgassen oplevert. Door alle aggregaten te vervangen door transformatorstations is er geen sprake meer van schadelijke uitstoot van CO2, roet en stikstofoxiden.

De overstap op groene energie beperkt de jaarlijkse uitstoot van CO2 met 19.120 kilogram. De uitstoot van roetdeeltjes wordt beperkt met 8,2 kilogram en stickstofoxiden met 80 kilogram.

Over de auteur

Puur Hoorn

Puur Hoorn is het samenwerkingsverband van verschillende partners in Hoorn die samen werken aan het verduurzamen van de stad. De partners zijn Stichting Netwerk, Intermaris, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Duurzaam Bouwloket, MAK Blokweer, Bewonersgroep Risdam Noord Groen, Tuinvereniging Groei & Bloei, Ondernemersvereniging HOC, Voor een mooie stad en gemeente Hoorn.

Lees meer artikelen van Puur Hoorn
F
F