(Her)beleef hier de ‘reis’ van Edwin ter Velde van Clean2Anywhere en zijn boot van afvalplastic

Vanaf het moment dat Edwin ter Velde besloot om een champignonbakje niet weg te gooien maar te zien en te gebruiken als grondstof, zijn hij en zijn vrouw Liesbeth op reis. Op reis naar een circulaire economie, op reis naar Antarctica met een zelfgemaakte wagen van afvalplastic, en nu op reis met een VOC-werkboot van afvalplastic van Hoorn naar Amsterdam. 

Edwin is samen met zijn vrouw en veel hulp van onder meer vrijwilligers bijna een jaar lang bezig geweest met de bouw van de boot. Niets weerhield hem van het maken van deze boot, zelf de coronacrisis hield hem niet tegen.
Dinsdag 11 augustus begon er een bijzondere tocht voor Edwin ter Velde. Met zijn zelfgemaakte VOC-werkboot van afvalplastic voer hij de haven van Hoorn uit, op weg naar Amsterdam. Daar komt hij vandaag aan bij het Scheepvaartmuseum, waar hij een lading van duurzame producten aflevert. Verslaggeefster Chantal Bos volgt de reis van de bijzondere boot via het liveblog hieronder.

liveblog-vaartocht-met-boot-van-afvalplastic-gaat-verder-vandaag-aankomst-in-amsterdam 

Herbeleef hier de reis en bekijk hier de speciale reportage

Over de auteur

Clean2Anywhere

"Wij bouwen 17de eeuwse schepen uit afvalplastic en experimenteren met duurzame toepassingen voor een circulaire maatschappij" Wij dromen van een duurzaam bestaan waarbij we in harmonie leven met de natuur en onze omgeving. Waar naast mensenrechten ook flora ,fauna en zelfs materialen rechten hebben. Veel schone technologie bestaat al maar het veranderproces naar een circulaire maatschappij is onbekend en daarmee onzeker. Wat ons betreft tijd voor experimenten. Afval is een groot mondiale probleem. Gevolg van onze lineaire consumptie economie. De oplossing lijkt simpel; gewoon niets meer weggooien! Respectvol omgaan met materiaal dus. Dat vraagt om een gedragsverandering en een creatie-economie die materiaal duurzaam weet te hergebruiken. Wij starten daarvoor projecten om je te inspireren en aan te zetten zelf stappen te maken naar de circulaire maatschappij.

Lees meer artikelen van Clean2Anywhere
F
F