Hergebruiken

Hergebruiken doen we allemaal bewust of onbewust wel eens. Je vult een lege verpakking bij, repareert een kapot product of vindt een nieuwe functie voor het product. Natuurlijk kun je ook producten tweedehands verkopen via handelsites op internet, je spullen naar de kringloopwinkel brengen of weggeven in een weggeefwinkel.

Hergebruiken doen we allemaal bewust of onbewust wel eens. Je vult een lege verpakking bij, repareert een kapot product of vindt een nieuwe functie voor het product. Natuurlijk kun je ook producten tweedehands verkopen via handelsites op internet, je spullen naar de kringloopwinkel brengen of weggeven in een weggeefwinkel. In Hoorn vind je momenteel drie officiƫle kringloopwinkels:

  • Dorcas Winkel Hoorn , Docter C.J.K. van Aalstweg nr. 5-B.
  • Noppes, Marowijne 33-35
  • Kringloop & Exportcentrum Hoorn, Atoomweg 29 op industrieterrein HN80

Ben jij benieuwd waar in Hoorn (en omstreken) nog meer kringloopwinkels zijn? Je kunt ze zoeken op www.allekringloopwinkels.nl.

Schermafbeelding-2017-12-18-om-17.24.53

Naast het brengen van je spullen naar de kringloop kan je ook zelf een klein hergebruik projectje starten. Hoe, vraag je? Door de boeken die jij niet meer leest te delen met een ander via BookCrossing. Je zet het boek dat je niet meer leest in een openbare boekenkast en een ander kan zo jouw boek lezen en verplaatsen naar een andere openbare boekenkast. Hoe dit werkt lees je op BookCrossing en Nudge.

Recycling

In Nederland zijn we goed in afval scheiden. We scheiden onder andere ons papier, plastic, glas, restafval, bouwafval en grofvuil. We doen dit zodat de materialen (delen van het product) opnieuw gebruikt kunnen worden. Dit noemen we recycling. Dat is iets anders dan hergebruik, waarbij het product in zijn geheel opnieuw wordt gebruikt. Bij recycling wordt het product verwerkt zodat er iets nieuws van gemaakt kan worden. Wat voor zin heeft recycling? Hoe kan jij helpen en minder afval weggooien? En wat zijn feiten en fabels rondom recycling? Je leest er meer over op de website van MilieuCentraal.

F
F