Het Klimaatcircus in gemeente Hoorn; kom kijken!

Westfriesland in de toekomst. Ligt dat grotendeels onder water en gaan we met de boot naar school of werk? Of voelt elke dag van het jaar aan als hoogzomer en mogen we nog maar één keer in de week douchen? In een aanstekelijke gratis voorstelling over klimaatverandering stoeit het Klimaatcircus met het antwoord op dit soort vragen.

Vrolijk, frustrerend, opbeurend, gek en speels; zo noemen de makers van het Klimaatcircus zelf hun voorstelling. Zij belichten op geheel eigen, beeldende wijze de gevolgen van klimaatverandering in de wereld en in onze regio. Daarbij vragen zij zich hardop af of we zelf nog iets kunnen doen tegen de extreme regenval, hitte, droogte of zeespiegelstijging die ons in de toekomst mogelijk te wachten staat. Krijgen we Westfriese ‘zeebouw’? Moeten we gaan wennen aan Westfries zeehaver en zilte kool?

 

Een afwisselende show
Er zijn grote beeldschermen met prachtige beelden van onze aarde en Westfriese land, korte quizjes, een gedicht van de stadsdichter van Hoorn en altijd het energieke samenspel van de twee acteurs. Het Klimaatcircus leid je door de wereld van klimaatverandering zoals je van een circus mag verwachten. Met een afwisselende show vol verwondering. Hooggeëerd publiek, welkom bij het Klimaatcircus!

 

Iets beeldends met het klimaat
Het Klimaatcircus is bedacht door Stichting Op Roet. Dit theatergezelschap had het idee om ‘iets beeldends met het klimaat te gaan doen’. Dat idee is omarmd door zes Westfriese gemeentes: Medemblik, Hoorn, Enkhuizen, Stede Broec en Drechterland. Samen hebben zij het concept voor het Klimaatcircus ontwikkeld.

 

Gratis toegang en bij jou in de buurt
Het Klimaatcircus trekt deze maanden door de regio en doet ook speellocaties aan in gemeente Hoorn. De voorstelling is gratis toegankelijk en duurt circa 50 minuten. Kijk op www.klimaatcircus.nl voor een preview, data en locaties. Via deze website kun je je ook aanmelden voor een voorstelling. De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar.

 

Over de auteur

Puur Hoorn

Puur Hoorn is het samenwerkingsverband van verschillende partners in Hoorn die samen werken aan het verduurzamen van de stad. De partners zijn Stichting Netwerk, Intermaris, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Duurzaam Bouwloket, MAK Blokweer, Bewonersgroep Risdam Noord Groen, Tuinvereniging Groei & Bloei, Ondernemersvereniging HOC, Voor een mooie stad en gemeente Hoorn.

Lees meer artikelen van Puur Hoorn
F
F