Het regent regentonnen in Hoorn 

Vanaf 5 september komen er 200 regentonnen bij in Hoorn. Intermaris, Intratuin, Voor een Mooie Stad, WerkSaam en de gemeente Hoorn slaan hiervoor de handen ineen. Woningeigenaren kunnen tot maximaal 50 euro korting ontvangen en huurders van Intermaris krijgen een gratis regenton. De actie loopt totdat alle 200 regentonnen zijn aangevraagd. De voorwaarden van de actie en het invulformulier staan vanaf 5 september op www.vooreenmooiestad.nl/regenton.

 

Waarom een regenton?
Er zijn veel redenen om een regenton aan te schaffen. Allereerst is regenwater gratis :)
In regenwater zit geen kalk en het is daardoor beter voor bloemen en planten. Tijdens extreme hoosbuien ontlast het riool en dus wateroverlast in je straat. Bovendien heb je een goede voorraad water om in droge en warme periodes je tuin te besproeien. Elke sproeibeurt van 15 minuten via de kraan kost namelijk al zo’n 100 liter water!

 

Huiseigenaren
Bent u een huiseigenaar en heeft u na 1 juni 2022 een regenton aangeschaft en geïnstalleerd? Ga dan met uw aankoopbewijs en een foto van de geplaatste regenton naar www.vooreenmooiestad.nl/regenton en dien uw aanvraag in. De eerste 100 aanvragen ontvangen een vergoeding tot maximaal € 50,-.

 

Huurders Intermaris
Bent u een huurder van Intermaris? Dan krijgt u de regenton van Intermaris. De regenton wordt bij u thuis geplaatst en blijft eigendom van Intermaris. De ton zal dus in geval van een verhuizing van de bewoner blijven staan. Hierbij geldt: de eerste 100 aanmeldingen van huurders krijgen een gratis ton.

Over de auteur

Puur Hoorn

Puur Hoorn is het samenwerkingsverband van verschillende partners in Hoorn die samen werken aan het verduurzamen van de stad. De partners zijn Stichting Netwerk, Intermaris, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Duurzaam Bouwloket, MAK Blokweer, Bewonersgroep Risdam Noord Groen, Tuinvereniging Groei & Bloei, Ondernemersvereniging HOC, Voor een mooie stad en gemeente Hoorn.

Lees meer artikelen van Puur Hoorn
F
F