Hoe begin ik een energie coöperatie?!

Conferentie zonnedaken en weiden: Hoe pak ik dat aan?

Hierbij bent u van harte uitgenodigd op de conferentie ‘Zonnedaken en weiden’. Op 10 maart wordt in Bergen een conferentie gehouden over hoe je als ondernemer en inwoner zelf een energie coöperatie kunt beginnen. Initiatiefnemers die deze stap al hebben gezet, delen hun ervaring. Aanwezigen krijgen na afloop een handreiking hoe ze meteen aan de slag kunnen.

Waarom deze conferentie?

Voor veel ondernemers met een groot bedrijfspand, schuur of eigen grond kan het aantrekkelijk zijn om zelf een lokale zonnecentrale te beginnen. Inwoners kunnen dit ook, daar hoef je geen groot eigen dak voor te hebben. Hebt u al eens stilgestaan bij het idee om zelf een zonnecentrale te beginnen om zonne-energie en goed rendement te oogsten? Neem onze leerpunten mee voor het realiseren van een zonnecentrale op daken en/of land.

Graag nodigen wij u uit voor de conferentie Zonnecentrales: gaat u ook voor meer zonnestroom? die gemeente Bergen in samenwerking met RUD NHN en het Servicepunt Duurzame Energie organiseert. Op 10 maart 2016 van 13:30 tot 16:15 uur bent u van harte welkom in De Batavier, Bergerweg 100, Alkmaar. Aansluitend is de gelegenheid voor een excursie.

Aanmelden

Wilt u ook graag geïnspireerd worden door de succesverhalen en meer horen over de wet- en regelgeving hieromheen? Meld u dan snel aan via het aanmeldingsformulier http://www.servicepuntduurzameenergie.nl/news/1453/36/Conferentie-Zonnecentrales-gaat-u-ook-voor-meer-zonnestroom op de website van het Servicepunt! Het aantal plaatsen is beperkt. Voor vragen en opmerkingen kunt u ook bij Barbara Harskamp van de RUD NHN (bharskamp@rudnhn.nl) terecht. Toegang is kosteloos.

Over de auteur

Puur Hoorn

Puur Hoorn is het samenwerkingsverband van verschillende partners in Hoorn die samen werken aan het verduurzamen van de stad. De partners zijn Stichting Netwerk, Intermaris, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Duurzaam Bouwloket, MAK Blokweer, Bewonersgroep Risdam Noord Groen, Tuinvereniging Groei & Bloei, Ondernemersvereniging HOC, Voor een mooie stad en gemeente Hoorn.

Lees meer artikelen van Puur Hoorn
F
F