Hoe wordt circulair ondernemen een verdienmodel? 

Regionale ondernemers in beeld tijdens Week van de Circulaire Economie

Hoe ga je om met schaarste aan grondstoffen en waar kunnen circulaire gedachten helpen bij het versterken van klantrelaties? Op 7 februari nemen regionale ondernemers je mee op hun circulaire reis naar antwoorden op deze vragen. Ga mee op verkenning. Volg de livestreams en ontdek hoe circulair ondernemen een verdienmodel kan worden.

4 Livestreams
Op 7 februari tijdens de Week van de Circulaire Economie worden 4 livestreams aangeboden, waar regionale ondernemers met elkaar in gesprek gaan. Iedere livestream is gericht op een specifieke sector: biogrondstoffen, agrarisch, bouw en textiel. Ondernemers vertellen welke circulaire stappen zij hebben gezet en hoe zij die rendabel maken. Kortom, ben je benieuwd wat circulair denken en doen voor jouw bedrijf kan betekenen? Kijk en chat mee in de livestreams.

Programma

Dit event word je als ondernemer kosteloos aangeboden door gemeente Alkmaar, de BUCH gemeenten, gemeente Hollands Kroon en Circulair Westfriesland. De livestreams worden in samenwerking met NHNext geproduceerd. Meld je aan via www.circulair.eventbrite.nl

 

Waarom circulair?
Grondstoffen dreigen op te raken. Dus moeten we er zuinig op zijn en ze steeds opnieuw – circulair – gebruiken. Als regio werken we samen met de provincie aan de doelstelling om de verspilling van grondstoffen in onze economie te verminderen tot 50% in 2030. Het doel is om grondstoffen beschikbaar, bereikbaar, betaalbaar te houden, ook voor toekomstige bedrijfsvoering.

 

Voor inhoudelijke informatie over de livestreams en samenwerking in de circulaire economie in de regio NHN
Barbara Harskamp (Adviseur Circulair, Omgevingsdienst NHN en coördinator Circulair Westfriesland), tel. 0619468663, e-mail: bharskamp@odnhn.nl

Over de auteur

Puur Hoorn

Puur Hoorn is het samenwerkingsverband van verschillende partners in Hoorn die samen werken aan het verduurzamen van de stad. De partners zijn Stichting Netwerk, Intermaris, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Duurzaam Bouwloket, MAK Blokweer, Bewonersgroep Risdam Noord Groen, Tuinvereniging Groei & Bloei, Ondernemersvereniging HOC, Voor een mooie stad en gemeente Hoorn.

Lees meer artikelen van Puur Hoorn
F
F