Ga de uitdaging aan: 100 dagen 100% afval scheiden!

100-100-100 is een project waarin 100 inwoners van een gemeente 100 dagen lang al hun afval scheiden. Hoorn doet mee en is daarom nu op zoek naar 100 inwoners of huishoudens die aan dese spannende uitgading gehoor willen geven.

De deelnemers zullen ervaren hoe gemakkelijk je afval kunt scheiden en hoe je afval kunt voorkomen. Maar ook waar je tegenaan loopt als je bijvoorbeeld in een flat woont of nonchalant met je restafval omspringt.

Aanmelden kan tot 15 maart op www.100-100-100.nu (dus niet .nl !). De actie zelf start op 1 april en duurt 100 dagen.

Het grootste deel van de materialen in ons huishoudelijk afval kunnen we hergebruiken of recyclen. Van plastic, papier en gft maken we nieuwe producten. Maar dat kan alleen als we ons afval thuis al scheiden. We kunnen zelf ook onze hoeveelheid afval flink terugdringen. Bijvoorbeeld door bewust boodschappen te doen. In het project 100-100-100 ervaren de deelnemers hóe.

Meedoen

Lukt het in Hoorn om met minstens 100 huishoudens, 100 dagen, 100% afval te scheiden en veel minder restafval over te houden? We gaan het proberen! De zoektocht naar 100 deelnemers is begonnen. Iedereen kan meedoen. Jong en oud. Vrijgezel en samenwonend. Met en zonder kinderen.

Deelnemers staan er niet alleen voor: Zo’n 3.000 mensen in 29 gemeenten gaan tegelijkertijd (van 1 april tot 9 juli 2016) de uitdaging aan. 100-100-100.nu is het online platform, waarop dagelijks nieuwe tips, filmpjes en eenvoudige opdrachten staan. Deelnemers kunnen er hun resultaten en ervaringen delen en elkaar tips geven.

Aanmelden kan tot 15 maart op www.100-100-100.nu. Wie zich aanmeldt kan rekenen op een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst in het stadhuis, in de loop van maart.

29 gemeenten onder aanvoering van HVC

100-100-100.nu is een initiatief van HVC en 29 gemeenten: Alblasserdam, Alkmaar, Bergen, Beverwijk, Castricum, Den Helder, Dordrecht, Drechterland, Dronten, Enkhuizen, Heemskerk, Heiloo, Hollands Kroon, Hoorn, Langedijk, Lelystad, Medemblik, Noordoostpolder, Opmeer, Papendrecht, Schagen, Smallingerland, Stede Broec, Texel, Velsen, Wormerland, Zaanstad, Zeewolde en Zwijndrecht.

HVC verzorgt de inzameling en verwerking van afval in 46 gemeenten en 6 waterschappen in Noord-Holland, Flevoland, Zuid-Holland en Friesland. HVC wil het hergebruik van grondstoffen en afval en de energievoorziening in de deelnemende overheden bevorderen. Naast windenergie, zonne-energie en bio-energie, ontwikkelt HVC warmtenetten die huizen en bedrijven verwarmen en installaties die groen gas maken uit gft-afval.

 

 

Over de auteur

Puur Hoorn

Puur Hoorn is het samenwerkingsverband van verschillende partners in Hoorn die samen werken aan het verduurzamen van de stad. De partners zijn Stichting Netwerk, Intermaris, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Duurzaam Bouwloket, MAK Blokweer, Bewonersgroep Risdam Noord Groen, Tuinvereniging Groei & Bloei, Ondernemersvereniging HOC, Voor een mooie stad en gemeente Hoorn.

Lees meer artikelen van Puur Hoorn
F
F