Hoorn doet mee aan de Nationale Duurzame Huizen Route

Op zaterdag 5 en 12 november is de Nationale Duurzame Huizen Route. Overal in Nederland kunnen bezoekers bij mensen thuis ideeën opdoen op het gebied van duurzaam bouwen en wonen. De huizenroute biedt een unieke kans om eens langs te gaan bij een duurzaam huis in de buurt. Gemeente Hoorn ondersteunt dit initiatief en wil graag haar inwoners aanmoedigen hun woning open te stellen.

Wethouder Samir Bashara is enthousiast over dit landelijke initiatief: ‘Als je benieuwd bent naar wat duurzame maatregelen je kunnen opleveren en ook wat er bij komt kijken, dan zijn de ervaringen van andere mensen erg handig. Zij kunnen je als geen ander vertellen wat zij gedaan hebben en hoe het hun huis energiezuiniger heeft gemaakt. Ik hoop dan ook dat zo veel mogelijk mensen hun huis open stellen tijdens de Duurzame Huizen Route.’

Een weekend weg winnen

Op www.duurzamehuizenroute.nl staat een grote variatie aan voorbeeldwoningen. Van een gerenoveerde tussenwoning, houtskeletbouw, ecowoning tot een duurzaam monument uit 1855 die aan de slopershamer is ontsnapt. De Nationale Duurzame Huizen Route roept iedereen op die ervaring heeft met duurzaam wonen in gemeente Hoorn om ook zijn huis aan te melden. Of het nu gaat om ervaring met HR++-glas, warmtepomp of de bouw van een passiefhuis: alle ervaringen zijn welkom. Huiseigenaren die mee doen op 5 en 12 november maken kans op een weekend weg in een duurzaam chalet van VeluwsBospark in Putten.

Puur Hoorn

Hoorn vindt duurzaamheid belangrijk. Dat wordt goed zichtbaar in het duurzaamheidsprogramma Puur Hoorn. Een programma dat tot stand is gekomen in samenwerking met de Hoornse samenleving. De ambitie is groot en de eindbestemming duidelijk: een klimaatneutrale stad in 2040.

Over de auteur

Puur Hoorn

Puur Hoorn is het samenwerkingsverband van verschillende partners in Hoorn die samen werken aan het verduurzamen van de stad. De partners zijn Stichting Netwerk, Intermaris, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Duurzaam Bouwloket, MAK Blokweer, Bewonersgroep Risdam Noord Groen, Tuinvereniging Groei & Bloei, Ondernemersvereniging HOC, Voor een mooie stad en gemeente Hoorn.

Lees meer artikelen van Puur Hoorn
F
F