Hoorn, onze duurzame stad!

Samen met bewoners en ondernemers werkt Hoorn aan een duurzame toekomst. We willen graag dat onze stad over 30 jaar nog steeds prettig, schoon, veilig en gezond is om in te wonen, werken en recreëren. We stappen over op schone energie en we beginnen daarmee in de Kersenboogerd.

Denk en doe mee!
Werk jij mee aan een duurzame toekomst van Hoorn? Dat kun je zelf doen, maar ook samen met Puur Hoorn door jouw verhaal te delen en daarmee anderen te inspireren. Of denk- en praat je graag mee over  duurzaamheidsvraagstukken in Hoorn? Regelmatig vragen we bewoners om mee te denken. Dat kan tijdens een bijeenkomst waar we je voor uitnodigen of op een digitale  manier. Ga voor meer informatie hoe jij kan meedoen naar www.puurhoorn.nl/samen-voor-een-puur-hoorn

Over de auteur

Gemeente Hoorn

De gemeente Hoorn heeft zichzelf als doel gesteld om in 2040 een klimaatneutrale stad te zijn. Dit is een stad die bij haar doen en laten geen negatieve invloed meer uitoefent op het klimaat, bij al haar activiteiten. In 2040 gebruik we veel minder energie dan nu, en alle energie die we gebruiken is duurzaam opgewerkt. Afval bestaat niet meer doordat we grondstoffen optimaal (her)gebruiken. We geven als gemeente het goede voorbeeld en werken intensief samen met bewoners, ondernemers en organisaties aan de verduurzaming van Hoorn. Met elkaar maken we die duurzame stad!

Lees meer artikelen van Gemeente Hoorn
F
F