Hoorn start Energiefonds voor verduurzamen bedrijven

Bedrijven en instellingen in Hoorn kunnen bij de gemeente een lening krijgen tegen gunstige voorwaarden. Deze is bedoeld voor het verduurzamen van hun pand. Denk daarbij aan het plaatsen van zonnepanelen, isolatie of het plaatsen van een warmtepomp. Hiervoor is de gemeente Hoorn het Energiefonds gestart. Wie daar een aanvraag doet, krijgt niet alleen hulp bij de financiering maar ook bij het maken van een verduurzamingsplan.

De gemeente Hoorn wil ondernemers helpen bij het verduurzamen van hun bedrijf. Wethouder Samir Bashara: ‘Voor inwoners zijn er al heel wat subsidiemogelijkheden via het Rijk of de provincie. Voor het MKB en instellingen valt dit tegen. En dat terwijl er veel energie valt te besparen. Niet iedereen weet wat hij moet doen om zijn bedrijf te verduurzamen en welke mogelijkheden er zijn. Met het Energiefonds nemen we veel zorgen uit handen.’

 

Lening voor energiebesparing
De Energiefonds is voor alle ondernemers, non-profitorganisaties, verenigingen en instellingen met een pand in Hoorn. Het is interessant voor organisaties die relatief lage leningen nodig hebben. Voor hen is het vaak moeilijk bij een bank een betaalbare lening te krijgen. Met het Energiefonds kunnen zij maximaal 50.000 euro lenen voor bijvoorbeeld isolatie, LED verlichting, zonnepanelen, warmtepompen. Maar ook voor maatregelen zoals warmteterugwinning, energiezuinige apparaten of energiecellen.

 

Aanvragen
Fondsmanager Nico Meester: ‘Je kunt maximaal 75% van je investering lenen. Je  betaalt geen afsluitkosten en kunt boetevrij vervroegd aflossen. Wie een aanvraag wil doen, help ik daarbij. Zo kun je snel de lening krijgen’. Op www.hoorn.nl/energiefonds staat meer informatie over de lening en de voorwaarden.

Over de auteur

Gemeente Hoorn

De gemeente Hoorn heeft zichzelf als doel gesteld om in 2040 een klimaatneutrale stad te zijn. Dit is een stad die bij haar doen en laten geen negatieve invloed meer uitoefent op het klimaat, bij al haar activiteiten. In 2040 gebruik we veel minder energie dan nu, en alle energie die we gebruiken is duurzaam opgewerkt. Afval bestaat niet meer doordat we grondstoffen optimaal (her)gebruiken. We geven als gemeente het goede voorbeeld en werken intensief samen met bewoners, ondernemers en organisaties aan de verduurzaming van Hoorn. Met elkaar maken we die duurzame stad!

Lees meer artikelen van Gemeente Hoorn
F
F