Kermis Hoorn draait op groene stroom

De opbouw van kermis Hoorn is in volle gang en op zaterdag 10 augustus om 13.00 uur geeft wethouder Ben Tap het startschot. Het wordt een echt openingsspektakel met indrukwekkende acts en optredens op het plein voor Schouwburg Het Park aan de Westerdijk. Tijdens de kermis is ook gedacht aan duurzame opwek van energie, want al die attracties vragen om veel extra elektriciteit.

Groene Stroom
Kermis Hoorn draait daarom al een paar jaar volledig op groene stroom. De stroom komt van 5 transformatorstations die speciaal voor de kermis zijn geplaatst. Geen accu’s of stinkende dieselaggregaten. Maar 100% groene stroom van HVC, gemaakt uit opgehaald afval.
Bij het verbranden van het afval ontstaat er een hoge temperatuur. Deze warmte gebruikt HVC om elektriciteit op te wekken. Dit zorgt voor een flinke verlaging van de CO2-uitstoot. Wil je meer weten over dit proces, kijk dan op https://www.hvcgroep.nl/energie/van-afval-naar-energie 

Kermis programma
Geniet 10 dagen lang van alle mooie attracties in de stad! Kijk voor meer informatie en het volledige kermisprogramma op https://www.kermis-hoorn.nl/

 

Over de auteur

Gemeente Hoorn

De gemeente Hoorn heeft zichzelf als doel gesteld om in 2040 een klimaatneutrale stad te zijn. Dit is een stad die bij haar doen en laten geen negatieve invloed meer uitoefent op het klimaat, bij al haar activiteiten. In 2040 gebruik we veel minder energie dan nu, en alle energie die we gebruiken is duurzaam opgewerkt. Afval bestaat niet meer doordat we grondstoffen optimaal (her)gebruiken. We geven als gemeente het goede voorbeeld en werken intensief samen met bewoners, ondernemers en organisaties aan de verduurzaming van Hoorn. Met elkaar maken we die duurzame stad!

Lees meer artikelen van Gemeente Hoorn
F
F