In 2019 weer subsidie en lening woningisolatie en duurzame energieopwekking

Woningeigenaren die hun huis willen verduurzamen, kunnen daar in 2019 weer een subsidie en lening voor krijgen via de gemeente. Met de energiesubsidie krijg je als woningeigenaar maximaal 500 euro voor bijvoorbeeld dak- of vloerisolatie, HR++ glas of groene daken, en maximaal 250 euro voor zonnepanelen. Je kunt maximaal 750 euro krijgen als je meerdere maatregelen tegelijk neemt. Tegen een gunstig tarief is er voor verschillende duurzame maatregelen een lening tot 25.000 euro mogelijk. De duurzaamheidslening en energiesubsidie zijn vanaf 15 januari 2019 aan te vragen.

Met de lening en de subsidie wil de gemeente het gemakkelijker maken voor inwoners om te investeren in een duurzame woning; een woning die minder energie verbruikt en comfortabeler is. In totaal is er een budget van 250.000 euro beschikbaar voor de leningen. En een budget van 100.000 euro voor de subsidie.

Subsidie

Als subsidie kun je 10 procent van de gemaakte kosten krijgen. Er geldt een maximum bedrag van 500 euro per huishouden bij één maatregel. Voor zonnepanelen kun je maximaal 250 euro krijgen. Woningeigenaren die twee maatregelen tegelijk nemen, ontvangen 15 procent van de gemaakte kosten met een maximum van 750 euro.

Lening

Woningeigenaren kunnen minimaal 2.500 en maximaal 25.000 euro lenen. De lening is er voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepompen en zonnepanelen. Verenigingen van Eigenaren kunnen minimaal 10.000 en maximaal 100.000 euro lenen. Hierbij geldt de voorwaarde dat meer dan 75% van de lening gebruikt wordt voor de aanschaf van zonnepanelen.

Aanvraag indienen

De subsidie en/of lening moet je aanvragen voordat het werk is uitgevoerd. Inwoners van de gemeente Hoorn kunnen vanaf 15 januari 2019 een aanvraag doen voor zowel de duurzaamheidslening als de energiesubsidie. Aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Voor de subsidie en lening geldt: op = op.

Ga voor meer informatie over het aanvragen van de subsidie naar www.hoorn.nl/energiesubsidie. Meer informatie over de lening staat op www.hoorn.nl/duurzaamheidslening.

F