Clean2Anywhere en WerkSaam maken duurzame tiny houses

Edwin ter Velde van Clean2Anywhere uit Hoorn maakte al eerder een boot van afvalplastic en doet daar nu een schepje bovenop. Samen met WerkSaam West-Friesland gaat hij tiny houses maken. De bouwmaterialen: rotzooi, afval, vuilnis, puin.

De huisjes zijn voor iedereen die nu extra moeite heeft met het vinden van een woning, zoals studenten, statushouders en huurders in de sociale sector. De woningen moeten steeds een tijdelijke locatie krijgen. Bijvoorbeeld op bouwgrond waar voorlopig nog niet gebouwd wordt of op het water.

“Het is ontstaan uit onze missie, en onze missie is heel simpel”, vertelt Edwin. “Iedereen laten ontdekken dat weggooien zonde is. Als je niet meer gaat weggooien, dan gaan de radars draaien, ga je erover nadenken en word je creativiteit geprikkeld.”

Lees hier het hele artikel verder op NHNieuws

Over de auteur

Clean2Anywhere

"Wij bouwen 17de eeuwse schepen uit afvalplastic en experimenteren met duurzame toepassingen voor een circulaire maatschappij" Wij dromen van een duurzaam bestaan waarbij we in harmonie leven met de natuur en onze omgeving. Waar naast mensenrechten ook flora ,fauna en zelfs materialen rechten hebben. Veel schone technologie bestaat al maar het veranderproces naar een circulaire maatschappij is onbekend en daarmee onzeker. Wat ons betreft tijd voor experimenten. Afval is een groot mondiale probleem. Gevolg van onze lineaire consumptie economie. De oplossing lijkt simpel; gewoon niets meer weggooien! Respectvol omgaan met materiaal dus. Dat vraagt om een gedragsverandering en een creatie-economie die materiaal duurzaam weet te hergebruiken. Wij starten daarvoor projecten om je te inspireren en aan te zetten zelf stappen te maken naar de circulaire maatschappij.

Lees meer artikelen van Clean2Anywhere
F
F