Informatieavond Risdam-Noord geslaagd

Energielasten verlagen, langer zelfstandig wonen en het wooncomfort verbeteren

Deze onderwerpen stonden centraal tijdens een informatieavond die de gemeente samen met het Duurzaam Bouwloket eind juni organiseerde voor bewoners van Risdam- Noord. Ruim veertig mensen bezochten de avond. De bijeenkomst werd geopend door de wethouders Samir Bashara en Michiel Pijl. Daarna kregen de deelnemers in diverse workshops adviezen hoe ze het comfort, de kwaliteit en de energieprestatie van hun woning kunnen verbeteren.

Maatwerkadviezen

Voor negen voorbeeldwoningen uit Risdam-Noord is inzichtelijk gemaakt welke maatregelen men kan toepassen om te besparen op energiekosten. Daarnaast is voor een aantal voorbeeldwoningen in beeld gebracht wat huiseigenaren kunnen doen om ook op latere leeftijd prettig en comfortabel in de eigen woning te kunnen blijven wonen. Na afloop van de informatieavond toonden veel bewoners interesse in diverse maatregelen om hun woning te verduurzamen.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over de rapporten en maatregelen? Stuur dan een mail naar info@duurzaambouwloket.nl

Over de auteur

Puur Hoorn

Puur Hoorn is het samenwerkingsverband van verschillende partners in Hoorn die samen werken aan het verduurzamen van de stad. De partners zijn Stichting Netwerk, Intermaris, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Duurzaam Bouwloket, MAK Blokweer, Bewonersgroep Risdam Noord Groen, Tuinvereniging Groei & Bloei, Ondernemersvereniging HOC, Voor een mooie stad en gemeente Hoorn.

Lees meer artikelen van Puur Hoorn
F
F