Informatiebijeenkomst over energiebesparing trekt volle zaal

Op maandagavond 10 februari was de tweede informatiebijeenkomst met duurzaamheidsmarkt. Deze keer in wijkcentrum De Huesmolen. Woningeigenaren met een jaren 60/70 woning uit de wijk Risdam Zuid waren uitgenodigd. De opkomst was weer groots, er waren maar liefst 200 bewoners aanwezig! Hoe je je woning energiezuinig en comfortabel kan maken werd uitgelegd door Duurzaam Bouwloket. Zij presenteerden in heldere taal het stappenplan en die werd goed ontvangen. “Wat een duidelijke en heldere presentatie. Daar kunnen we wat mee!”, aldus een enthousiaste woningeigenaar. Kijk voor een impressie van de avond op ons YouTube kanaal.

Hoorn bespaart
De gemeente heeft een plan van aanpak “Hoorn bespaart” gemaakt. Energiebesparing is een absolute must om de doelstelling energieneutraal 2040 te behalen. Met de acties die in het plan van aanpak zijn omschreven wordt er gewerkt aan de doelstellingen die voor de duurzame stad zijn gesteld. De resultaten van alle acties moet een energiebesparing van 5% in 2022 ten opzichte van 2016 opleveren.


Wijk voor wijk

Stapsgewijs en wijk voor wijk voert de gemeente Hoorn verschillende acties uit. Er zijn informatieavonden georganiseerd op het onderwerp energiebesparing, speciaal voor woningeigenaren van jaren 60/70 woningen in de wijken Blokker, Zwaag en Risdam Zuid. Na de bijeenkomsten in bovengenoemde wijken, organiseren we in maart ook een informatieavond in de wijk Risdam Noord. We zullen de informatieavonden wijk voor wijk in Hoorn voorzetten.

Stappenplan
Er is een stappenplan voor het verduurzamen van uw jaren 60/70 woning. Dit plan helpt je om je woning energiezuinig, comfortabel en eventueel al aardgasvrij te maken. Het stappenplan krijg je op de avond gratis mee. De digitale versie vindt je op www.duurzaambouwloket.nl/hoornjaren6070.

 

Isoleren voor andere woningen
Het isoleren van je woning is het beste begin, dus vóór het opwekken van duurzame energie door bijvoorbeeld zonnepanelen te plaatsen. Een prettig en comfortabel huis met een lagere energierekening waarbij ook nog eens meewerkt aan een beter klimaat. Wil je weten wat je kan doen om de isolatie van je huis te verbeteren? Ook voor woningen uit andere bouwjaren adviseert het Duurzaam Bouwloket je gratis over de beste energiebesparende mogelijkheden. Ga voor meer informatie naar www.duurzaambouwloket.nl.

 

Over de auteur

Gemeente Hoorn

De gemeente Hoorn heeft zichzelf als doel gesteld om in 2040 een klimaatneutrale stad te zijn. Dit is een stad die bij haar doen en laten geen negatieve invloed meer uitoefent op het klimaat, bij al haar activiteiten. In 2040 gebruik we veel minder energie dan nu, en alle energie die we gebruiken is duurzaam opgewerkt. Afval bestaat niet meer doordat we grondstoffen optimaal (her)gebruiken. We geven als gemeente het goede voorbeeld en werken intensief samen met bewoners, ondernemers en organisaties aan de verduurzaming van Hoorn. Met elkaar maken we die duurzame stad!

Lees meer artikelen van Gemeente Hoorn
F
F