Intermaris verduurzaamt woningen Boekerij e.o. in Blokker

Begin 2019 voorziet Intermaris 77 woningen aan de Boekerij, Galerij en Binnenplaats van vloer- en dakisolatie. In recordtijd heeft 88% van de bewoners met de plannen ingestemd. Van hen weet de helft ook al dat zij de optionele zonnepanelen willen. Dit is het eerste project Duurzaam Wonen van Intermaris in Blokker. Projectleider Cees Luyckx: “Meer comfort en lagere woonlasten maken bewoners enthousiast.”

Nadat de bewoners eerst een brief en brochure ontvingen, vond in oktober een inloopavond plaats. Hier kregen zij uitleg over de beoogde werkzaamheden, de opties en het financiële plaatje. “Voor de energiebesparende maatregelen geldt een huurverhoging. Deze wordt echter ruimschoots gecompenseerd door de lagere energierekening. Onderaan de streep gaan mensen dus minder vaste woonlasten betalen”, vertelt Luyckx.

Persoonlijke intake
Een dergelijke ingreep kan pas worden uitgevoerd als minimaal 70% van de huurders met de plannen instemt. Hiervoor kregen zij acht weken de tijd. Na vier weken heeft al 88% groen licht gegeven. Bijna de helft kiest ook voor zonnepanelen. Luyckx: “In januari gaat de uitvoerder van ToekomstGroep bij alle bewoners langs voor een persoonlijke intake. Hij beoordeelt elke individuele situatie, beantwoordt vragen en helpt mensen bij hun keuze voor zonnepanelen.”

Komende zomer klaar
Snel hierna gaat het eerste woningblok in de steigers. De werkzaamheden worden komende zomer afgerond. Het project maakt deel uit van ‘Duurzaam Wonen’ dat in 2014 gestart werd. De sociale huisvester streeft minimaal naar een gemiddeld energielabel B voor haar totale woningbezit in 2020. Meer informatie over het project in Hoorn, Purmerend en Monnickendam staat op www.intermaris.nl/duurzaamwonen.

Wil je weten wat er in Hoorn gebeurt? Bekijk dan het e-magazine van Puur Hoorn juni 2018 (naar onderen scrollen).

Informatie en foto afkomstig van Intermaris.

F