Je huis energiezuiniger met hulp van de duurzaamheidslening

Maak dit jaar je huis nog energiezuinig met hulp van de duurzaamheidslening van gemeente Hoorn

 

Energiezuinig wonen met duurzaamheidslening
Wil je dit jaar nog werk maken van het verduurzamen van je huis? De gemeente Hoorn kan je helpen met een aantrekkelijke duurzaamheidslening. Afgelopen jaar zijn 75 inwoners je al voor gegaan en zijn er meer dan 700 zonnepanelen op Hoornse daken geplaatst.

Duurzaamheidslening
Voor 2020 stelt de gemeente Hoorn € 500.000 beschikbaar voor een lening met aantrekkelijke voorwaarden. Je kan een duurzaamheidslening aanvragen als eigenaar van een woning of als Vereniging van Eigenaren (VvE). Als huurder kan je je ook aanmelden voor een collectief zonnepanelenproject via een energiecoöperatie.  Er is op dit moment nog € 188.000,- beschikbaar. Voor meer informatie of je aanvraag ga je naar www.hoorn.nl/duurzaamheidslening

Meer informatie
Voor advies over de mogelijkheden om uw huis energiezuinig te maken en subsidies die er zijn kunt u contact opnemen met Duurzaam Bouwloket. Zij kennen ook de voorwaarden van onze lening en geven onafhankelijk en persoonlijk advies.
Lees hier meer over op www.duurzaambouwloket.nl. Naast onze gemeentelijke budgetten zijn er ook een landelijke regelingen zoals de investeringssubsidie duurzame energie (ISDE).

 

Over de auteur

Puur Hoorn

Puur Hoorn is het samenwerkingsverband van verschillende partners in Hoorn die samen werken aan het verduurzamen van de stad. De partners zijn Stichting Netwerk, Intermaris, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Duurzaam Bouwloket, MAK Blokweer, Bewonersgroep Risdam Noord Groen, Tuinvereniging Groei & Bloei, Ondernemersvereniging HOC, Voor een mooie stad en gemeente Hoorn.

Lees meer artikelen van Puur Hoorn
F
F