Kennissessie energiebesparing zaadveredeling en bloembollenexport

Ondernemers helpen elkaar op weg!

De agrarische sector heeft direct te maken met maatschappelijke uitdagingen. Belangrijke thema’s in de sector zijn de productiewijze van voedsel, afval, water, energie en voedselverspilling. De herkomst van voedsel (van zaad tot eindproduct) en energie wordt steeds belangrijker voor de consument. Op 1 juni vond er een kennissessie plaats speciaal voor ondernemers in de zaadveredeling en de bloembollenexport.

 Duurzaam ondernemen is toekomst gericht ondernemen. Hoe doe je dat, zonder teveel tijd en geld te investeren? Een collega-ondernemer uit de branche deelde zijn praktijkervaringen. Samen met andere experts kregen de deelnemers tips om meteen in de praktijk te brengen. De ondernemers verlieten de bijeenkomst met concrete bespaartips, een overzicht van subsidie- en fiscale regelingen en ze weten bij ze terecht kunnen voor vragen en ondersteuning.

De kennissessie was speciaal voor ondernemers in en rond de zaadveredeling. De gratis sessie werd georganiseerd door de West-Friese gemeenten, Stichting Energieke Regio, Rabobank West-Friesland en RUD NHN.

Over de auteur

Puur Hoorn

Puur Hoorn is het samenwerkingsverband van verschillende partners in Hoorn die samen werken aan het verduurzamen van de stad. De partners zijn Stichting Netwerk, Intermaris, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Duurzaam Bouwloket, MAK Blokweer, Bewonersgroep Risdam Noord Groen, Tuinvereniging Groei & Bloei, Ondernemersvereniging HOC, Voor een mooie stad en gemeente Hoorn.

Lees meer artikelen van Puur Hoorn
F
F