Kersenboogerd krijgt unieke ‘Rommel 2 Hommel’ bloembak

In het winkelcentrum van de wijk Kersenboogerd in Hoorn staat een unieke duurzame bloembak die gemaakt is van plastic afval. Inwoonster Kirstin Buis bedacht dit idee na de oproep voor een duurzaam idee voor de Kersenboogerd van Puur Hoorn. Verschillende organisaties en basisscholen werken mee aan de realisatie van deze bloembak met een uniek ontwerp genaamd ‘Rommel 2 Hommel’.

Met het idee om een bloembak van plastic afval te maken geeft Kirstin van Operatie Klimaat Westfriesland aandacht aan het probleem van plastic afval. De bloembak wordt rijk gevuld met bloemen die goed zijn voor bijen. Zo is de titel ‘Rommel 2 Hommel’ bedacht.

Samen werken aan een uniek ontwerp
Het duurzame idee wordt vanuit Voor een mooie stad en Puur Hoorn ondersteund. Kirstin zorgde daarnaast voor hulp bij Edwin ter Velde van Clean2Anywhere. Hij bouwt met een zeer bevlogen groep vrijwilligers een levensgroot plastic fluitschip aan de schelphoek in Hoorn. Kirstin ging bij Edwin langs en vroeg om hulp. Hij begon direct enthousiast te schetsen en kwam met een uniek ontwerp. Hij bedacht speciale honingraatvormige kijkraampjes waarachter plastic afval zichtbaar is dat door de schoolkinderen in de Kersenboogerd is opgeruimd. Op deze manier wordt het nog duidelijker uit welk materiaal de bloembak gemaakt is. Bovendien ziet het er nog eens heel leuk uit.

Ook MAK Blokweer werkt mee en vraagt basisscholen in de Kersenboogerd om één van de zes kijkraampjes te vullen met afval plastic en te voorzien van een duurzame boodschap. Inmiddels zijn diverse klassen volop bezig met het rapen en sorteren van plastic afval en mogen de kinderen straks hun eigen raampje vullen. Het is de bedoeling dat de bak begin juli klaar is en geplaatst wordt op een prominente locatie op het Aagje dekenplein in de Kersenboogerd. Hier kan de bloembak de hele zomervakantie bekeken worden. Na de zomervakantie is het idee dat de bak op tour gaat langs de schoolpleinen van de basisscholen die meegewerkt hebben. Zo kunnen de kinderen deze bak met trots laten zien aan hun ouders.

Hobby hoveniers
Inwoners van de Kersenboogerd kunnen zich ook aanmelden om te helpen bij het onderhoud van deze bloembak. Op dit moment zijn er al diverse bloembakken in de Kersenboogerd die worden onderhouden door inwoners zelf. De gemeente Hoorn geeft haar inwoners de mogelijkheid om ‘hobby hovenier’ te worden en stukjes groen te adopteren via hoorn.nl/adoptiegroen. Zo blijven de straten schoon en groen. Voor meer informatie over de bloembak en het aanmelden als ‘hobby hovenier’ ga je naar vooreenmooiestad.nl/rommel2hommel

Over de auteur

Operatie Klimaat Westfriesland

Operatie Klimaat Westfriesland zet zich in voor een schone aarde, voor een beter klimaat en daarmee voor een leefbare toekomst. Dit komt voort uit ons gevoel iets te moeten doen met onze zorgen over grote zaken als het klimaat en de afname van biodiversiteit, maar ook voor onze directe omgeving. Ons idee is dat we dit samen kunnen veranderen.

Lees meer artikelen van Operatie Klimaat Westfriesland
F
F