Kidsclub Kersenboogerd een tintje groener

Kidsclub van Stichting Netwerk een ‘tintje groener’
Afgelopen weken zijn er ca. 25 kinderen van de kidsclub Kersenboogerd aan de slag gegaan met het kweken van groene vingers.
Samen met partners van Puur Hoorn organiseerden we ‘De Plantenparade’. Groei & Bloei leerden de kinderen stekken en vertelden
over het belang van groen. Stichting Netwerk knutselden samen met de kinderen de potjes en een heuse plantenbibliotheek: een mooie kast
voor de plantjes. Elk kind mag zijn eigen gestekte plant mee naar huis of cadeau geven.


Groenere vingers

De kinderen vonden het stekken onder begeleiding van Dick van Groei & Bloei Hoorn superinteressant. Fauzeia van Stichting Netwerk begeleidde het versieren van de potjes en de plantenbibliotheek. Als de stekjes eenmaal gepot zijn en groot genoeg, mogen de kinderen ze mee naar huis nemen. ‘Het enthousiasme en nieuwsgierigheid naar de natuur is afgelopen weken echt gegroeid bij de kinderen, hopelijk nemen ze hun verhalen mee naar huis en gaan de kinderen met ouders aan de slag in hun tuin of balkon’, aldus Fauzeia.

Over de auteur

Puur Hoorn

Puur Hoorn is het samenwerkingsverband van verschillende partners in Hoorn die samen werken aan het verduurzamen van de stad. De partners zijn Stichting Netwerk, Intermaris, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Duurzaam Bouwloket, MAK Blokweer, Bewonersgroep Risdam Noord Groen, Tuinvereniging Groei & Bloei, Ondernemersvereniging HOC, Voor een mooie stad en gemeente Hoorn.

Lees meer artikelen van Puur Hoorn
F
F