’Laat ze niet slingeren’ is de boodschap van Operatie Klimaat Westfriesland

NHD schrijft over Operatie Klimaat Westfriesland en haar actie over de slingers van weggegooide mondkapjes

Gekke slingers versieren deze week West-Friesland: aan elkaar geknoopte mondkapjes hangen langs viaducten, scholen en heggen in Venhuizen, Hoorn en Onderdijk.

„Ik zag heel veel mondkapjes op straat liggen, dus toen dacht ik daar wil ik wat mee. Ik denk dat veel mensen niet weten dat er plastic in de mondkapjes zit en dat het dus een plastic soep in het water veroorzaakt”, vertelt Kirstin Buis (45).

Kirstin is in het dagelijks leven verpleegkundige bij de spoedeisende hulp van het OLVG West in Amsterdam en runt in haar vrije tijd Operatie Klimaat Westfriesland (OKW), een initiatief van Milieudefensie. Voor dit initiatief bedenkt Kirstin met andere Westfriese vrijwilligers lokale acties om het klimaatprobleem aan de kaak te stellen. OKW is een nieuwe partner van Puur Hoorn.

Lees hier het hele artikel van het NHD

 

 

Over de auteur

Operatie Klimaat Westfriesland

Operatie Klimaat Westfriesland zet zich in voor een schone aarde, voor een beter klimaat en daarmee voor een leefbare toekomst. Dit komt voort uit ons gevoel iets te moeten doen met onze zorgen over grote zaken als het klimaat en de afname van biodiversiteit, maar ook voor onze directe omgeving. Ons idee is dat we dit samen kunnen veranderen.

Lees meer artikelen van Operatie Klimaat Westfriesland
F
F