Landelijke Subsidie voor maatregelen duurzame energieproductie 2016

Goed nieuws voor bewoners (en ondernemers) die hun woning (of bedrijfspand) willen verduurzamen. In de Staatscourant van 17 december 2015 is de landelijke investeringssubsidie gepubliceerd over subsidies voor kleine installaties voor duurzame energieproductie. Dit houdt in dat subsidie aangevraagd kan worden via de rijksoverheid. De volgende maatregelen komen in aanmerking voor subsidie:

  • Warmtepompboilers
  • Hybride warmtepompen
  • Lucht-Water warmtepompen
  • Grond-Water en Water-Water warmtepompen
  • Pelletkachels
  • Houtgestookte biomassaketels
  • Zonneboiler systemen

Landelijk gasverbruik reduceren

Met subsidie op de bovengenoemde maatregelen heeft de overheid als doel om bewoners te ondersteunen hun woning verder te verduurzamen. Rijksoverheid wil het landelijk gasverbruik reduceren en zet hiermee in op meer duurzame warmte opwekking. Rekening houdende dat energie neutrale en/of nul op de meter woningen in de toekomst de norm zullen worden en de gasvoorraad niet oneindig is. De subsidie is beschikbaar voor zowel nieuwbouw als voor de bestaande bouw.

Hulp en Advies

Benieuwd hoe je hier als bewoner gebruik van kan maken? Hulp nodig bij de subsidie aanvraag? Neem dan contact op met het Duurzaam Bouwloket van de gemeente Hoorn. Mail naar info@duurzaambouwloket.nl en kom in contact met een onafhankelijk adviseur die kosteloos door de gemeente Hoorn ter beschikking wordt gesteld om je telefonisch of per mail te adviseren. Voor meer informatie kan je ook terecht op: www.duurzaambouwloket.nl

Over de auteur

Puur Hoorn

Puur Hoorn is het samenwerkingsverband van verschillende partners in Hoorn die samen werken aan het verduurzamen van de stad. De partners zijn Stichting Netwerk, Intermaris, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Duurzaam Bouwloket, MAK Blokweer, Bewonersgroep Risdam Noord Groen, Tuinvereniging Groei & Bloei, Ondernemersvereniging HOC, Voor een mooie stad en gemeente Hoorn.

Lees meer artikelen van Puur Hoorn
F
F