LED op het podium, Manifesto weet het!

Ook poppodium Manifesto is flink aan het besparen in energie, door gebruik te maken van de inmiddels bekende LED-verlichting. Want wist je dat ook podiumverlichting te krijgen is in LED? Daar waar de oorspronkelijke lampen wel 1000 watt verbruikten, heeft de LED-variant maar ongeveer 100 watt. Een besparing van maar liefst factor 10!

Deze duurzame showverlichting heeft niet eens meer kleurenfilters nodig en heeft gewoon een draaibare kop. Daardoor is het makkelijker geworden om op afstand de belichting op het podium te regelen. Ook is LED veel aangenamer voor de artiesten; gloeilampen konden voor erg hete feestjes zorgen op het podium. LED-lampen daarentegen stralen geen warmte uit, alleen maar licht. Precies waar een lamp voor bedoeld is dus. Als laatste geeft Manifesto aan dat de belasting op de elektrische installatie minder is omdat de stroomsterkte beperkt blijft. Dit zorgt voor extra veiligheid.

Naast de podiumverlichting zijn uiteraard ook gewone en werkverlichting aangepast naar LED. Manifesto heeft deze duurzame maatregelen kunnen plaatsen mede door een bijdrage uit onze initiatievenpot.

F
?