Lever oud frituurvet in en maak kans op een airfryer!

Heb je zelf oliebollen gebakken of gaat de frituurpan door de goede voornemens voorlopig de kast in? Lever tijdens de speciale inleverdagen, zaterdag 11 januari en zaterdag 18 januari, het oude frituurvet in op Afvalbrengstation Hoorn (Factorij 29a in Zwaag) en maak kans op een gratis airfryer!

 

Speciale inleverdagen frituurvet
Kom op één van de 2 speciale inleverdagen langs om je frituurvet in te leveren bij het afvalbrengstation en je maakt kans op een gratis airfryer. Tijdens deze inleverdagen staat ook de speciale HVC promotruck op het afvalbrengstation. De aanwezige afvalcoaches geven graag antwoord op alle vragen over afval scheiden. Ook delen ze een lekker kopje warme soep uit.

 

180 kilometer op 8 liter frituurvet
Door frituurvet gescheiden in te leveren krijgt het een tweede leven als biobrandstof. Deze biobrandstof gebruiken we bijvoorbeeld in tuinbouwkassen of in het vervoer. Wist je bijvoorbeeld dat er van 8 liter oude bakolie of frituurvet voldoende biobrandstof gemaakt kan worden om 180 kilometer mee te rijden?

 

Recyclekraam
Wist je ook dat je klein grof afval op donderdag kan afgeven bij de Recyclekraam. Je kan frituurvet of –olie, piepschuim, textiel, hard plastic, klein chemisch afval, kleine elektrische apparaten, klein hout, klein metaal, klein puin en klein afval zoals batterijen, lampen en mobieltjes afgeven. Let op: De spullen die je komt inleveren moeten in één boodschappenkrat of –tas passen of makkelijk door één persoon te dragen zijn.

 

Overzicht 

Week Datum 9.00 tot 11.00 13.00 tot 15.00
3 16 januari 2020 Vredehofstraat Grote Beer
4 23 januari 2020 Huesmolen Kersenboogerd
5 30 januari 2020 Vredehofstraat Grote Beer
6 6 februari 2020 Huesmolen Kersenboogerd
7 13 februari 2020 Vredehofstraat Grote Beer

 

Over de auteur

Puur Hoorn

Puur Hoorn is het samenwerkingsverband van verschillende partners in Hoorn die samen werken aan het verduurzamen van de stad. De partners zijn Stichting Netwerk, Intermaris, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Duurzaam Bouwloket, MAK Blokweer, Bewonersgroep Risdam Noord Groen, Tuinvereniging Groei & Bloei, Ondernemersvereniging HOC, Voor een mooie stad en gemeente Hoorn.

Lees meer artikelen van Puur Hoorn
F
F