Lever oud frituurvet in en maak kans op een airfryer!

Heb je zelf oliebollen gebakken of gaat de frituurpan door de goede voornemens voorlopig de kast in? Lever tijdens de speciale inleverdagen, zaterdag 11 januari en zaterdag 18 januari, het oude frituurvet in op Afvalbrengstation Hoorn (Factorij 29a in Zwaag) en maak kans op een gratis airfryer!

 

Speciale inleverdagen frituurvet
Kom op één van de 2 speciale inleverdagen langs om je frituurvet in te leveren bij het afvalbrengstation en je maakt kans op een gratis airfryer. Tijdens deze inleverdagen staat ook de speciale HVC promotruck op het afvalbrengstation. De aanwezige afvalcoaches geven graag antwoord op alle vragen over afval scheiden. Ook delen ze een lekker kopje warme soep uit.

 

180 kilometer op 8 liter frituurvet
Door frituurvet gescheiden in te leveren krijgt het een tweede leven als biobrandstof. Deze biobrandstof gebruiken we bijvoorbeeld in tuinbouwkassen of in het vervoer. Wist je bijvoorbeeld dat er van 8 liter oude bakolie of frituurvet voldoende biobrandstof gemaakt kan worden om 180 kilometer mee te rijden?

 

Recyclekraam
Wist je ook dat je klein grof afval op donderdag kan afgeven bij de Recyclekraam. Je kan frituurvet of –olie, piepschuim, textiel, hard plastic, klein chemisch afval, kleine elektrische apparaten, klein hout, klein metaal, klein puin en klein afval zoals batterijen, lampen en mobieltjes afgeven. Let op: De spullen die je komt inleveren moeten in één boodschappenkrat of –tas passen of makkelijk door één persoon te dragen zijn.

 

Overzicht 

Week Datum 9.00 tot 11.00 13.00 tot 15.00
3 16 januari 2020 Vredehofstraat Grote Beer
4 23 januari 2020 Huesmolen Kersenboogerd
5 30 januari 2020 Vredehofstraat Grote Beer
6 6 februari 2020 Huesmolen Kersenboogerd
7 13 februari 2020 Vredehofstraat Grote Beer

 

Over de auteur

HVC

Wij zien een toekomst waarin we energie schoon opwekken en grondstoffen hergebruiken. Dat is urgent, en dat doen we samen en slim, zodat jij daar nu en in de toekomst de vruchten van kan plukken. Afval = grondstof Waar anderen afval zien, zien wij waardevolle grondstoffen. Door afval goed te scheiden, blijven waardevolle grondstoffen behouden voor nieuwe producten. Steeds meer afval, zoals plastic en papier, krijgt een 2e, 3e of zelfs 4e leven. Hergebruiken levert een steeds schonere leefomgeving op en inkomsten voor duurzame investeringen.

Lees meer artikelen van HVC
F
F