Lezing ‘Wat kun jij doen voor milieu’ – zondag 25 november

Wetenschapper Babette Porcelijn bij Cinema Oostereiland over wat jij kunt doen voor het milieu.

Babette Porcelijn dacht, “Wat kan ik als eenvoudige burger eigenlijk betekenen? Wat ik doe is toch een druppel op een gloeiende plaat? Maar dat is gewoon niet waar. We kunnen heel veel zélf doen.” Babette Porcelijn schreef in 2017 de zeer inspirerende bestseller ‘De Verborgen Impact’, waarin ze inzicht geeft in onze impact op de planeet. Wanneer draag je echt bij aan een beter milieu? Wat is je persoonlijke impact op het milieu nu? Op zondag 25 november 14.00 uur is Babette op het Oostereiland om toelichting te geven op haar boek.

Babette deed onderzoek naar welke gedragsveranderingen het meeste positieve effect hebben op een beter milieu. De lezing op 25 november is een uitgelezen kans om haar op het Oostereiland over haar boek te horen vertellen, wat volgens Trouw ‘een handboek is voor een betere wereld’.

Persoonlijke invloed

Voordat ze met haar boek begon, dacht Porcelijn dat we voor het verkleinen van onze milieu-impact afhankelijk zijn van overheden en bedrijven. Zelf als ‘eenvoudige burger’ kun je weinig doen, dacht ze. Hoe kun je verduurzamen, als je niet eens weet wat er gebeurt? “We kunnen wél heel veel zelf doen. Door ons koopgedrag en onze manier van leven aan te passen, maken we écht verschil. Maar ook door anderen – vrienden, kennissen, collega’s, onze werkgever – aan te spreken en te inspireren tot bewuste keuzes, dragen we bij aan positieve verandering.” Babette Porcelijn was onlangs ook te zien in het VPRO programma Tegenlicht: zie hier.

Kaartverkoop

Kaartjes kun je voor 25 november aanschaffen via http://www.cinemaoostereiland.nl/  Telefonisch reserveren is dagelijks mogelijk tussen 10.00 uur – 12.00 uur: 0229 – 23 22 96.

Cinema aan het Water

De lezing van Babette Porcelijn maakt onderdeel uit van het sideprogramma Cinema aan het Water. Dit sideprogramma gaat de komende drie jaar onderdeel uitmaken van de programmering van Cinema Oostereiland en Cinema Enkhuizen. Aandacht voor de wereldzeeën is hard nodig. Met film, interessante sprekers, onderzoek en praktische oplossingen geeft Cinema aan het Water aandacht aan. Maar ook een ode aan de schoonheid van het water met bijvoorbeeld historisch en modern zeilen.

Voor meer informatie: http://www.cinemaoostereiland.nl/ en http://www.babetteprocelijn.com/

F