Lezing en film over duurzaam vrachtschip Tres Hombres

Schipper Arjen van der Veen van zeilend vrachtschip Tres Hombres op 27 januari bij Cinema Oostereiland

Op zondag 27 januari 14.00 uur vertelt schipper Arjen van der Veen over het ontstaan van fair transport, de idealen, de werkwijze en de avonturen op zee. Deze vorm van Fairtransport vervoert goederen duurzaam met traditionele zeilende vrachtschepen zoals de Tres Hombres en Nordlys. Van A naar B, zonder CO2. Arjen is medeoprichter van de Tres Hombres.

De film die bij de lezing wordt vertoond is TAILWIND FROM EUROPE. Hierin zie je een revolutionaire kijk op een schone manier van transport over zee. Moderne technologie, oude zeilkennis en het gebruik maken van de wind gaan hierbij hand in hand. De film is Engels gesproken, niet ondertiteld.
Entreeprijs 5 euro. Meer informatie en kaartverkoop: www.cinemaoostereiland.nl Telefonisch reserveren dagelijks tussen 10.00 uur – 12.00 uur: 0229 -23 22 96.
Informatie over Tres Hombres: www.treshombres.eu

CINEMA AAN HET WATER
De lezing maakt onderdeel uit van het sideprogramma “Cinema aan het Water” dat de komende drie jaar onderdeel gaat uitmaken van de programmering van Cinema Oostereiland en Cinema Enkhuizen.

Aandacht voor de wereldzeeën is hard nodig. Met film, interessante sprekers, onderzoek en praktische oplossingen geeft Cinema aan het Water aandacht aan het groeiende probleem van klimaatverandering en het plastic in onze oceanen. Maar ook een ode aan de schoonheid van het water met bijvoorbeeld historisch en modern zeilen. Zie de website voor nog meer geplande activiteiten, zoals de lezing van pastic soup surfer Merijn Tinga, op zondag 24 februari.

F