Loterijloten liggen letterlijk op straat

In de week voor de landelijke opschoondag wordt in Hoorn een unieke ‘Afval Loterij’ georganiseerd. Iedereen kan gratis meedoen door zwerfafval te rapen. Met een app kan het afval geregistreerd worden als lot. Zo maakt iedereen kans op leuke prijzen. De loten liggen letterlijk voor het oprapen!

De loterij wordt georganiseerd door een groep enthousiaste inwoners samen met Intermaris, Stichting Netwerk, Puur Hoorn en ‘Voor een mooie stad’. In vrijwel elke wijk van Hoorn zijn individuen of groepjes nu al actief met het schoonhouden van de straat. Met deze speciale actie hopen zij dat er nog veel meer mensen meedoen. De uitdaging is om samen 5.000 stuks zwerfafval te gaan rapen. Iedereen kan meedoen aan de uitdaging die eindigt met een trekking en uitreiking van fantastische prijzen.

De trekking staat on hold vanwege de huidige coronacrisis. Maar blijf vooral zwerfafval rapen want elk stuk geregistreerd afval is een lot!
En juist in deze tijden van crisis is zwerfafval rapen een nuttige bezigheid die je gerust alleen kunt uitvoeren. Je zorgt gelijk voor een goede dosis vitamine D en je blijft in beweging. Wil je een afvalgrijper lenen? Dat kan alleen nog bij het gemeentehuis. Of ben je benieuwd naar de resultaten? Kijk voor meer informatie en hoe je mee doet op https://voorhoorn.nl.

Via de app Litterati zien wij waar en hoeveel zwerfafval al is geraapt. De actie kan je live volgen via voorhoorn.nl. Ons doel om 5000 stuks zwerfafval te rapen is al bereikt! Dat is te gek en wij hopen dat je vooral door blijft gaan. Door mee te doen aan deze challenge, maak je automatisch kans op leuke prijzen zoals een compleet verzorgde dag naar Artis, kaartjes voor musea, bioscoop, events, kortingsvouchers bij lokale winkels en nog veel meer.

Meedoen is simpel
U heeft slechts een mobiele smartphone en een vuilniszak nodig. Afvalgrijpers kunt u gratis ophalen bij de wijkcentra. Foto’s van het geraapte zwerfafval plaatst u in de app Litterati. Deze app wordt wereldwijd gebruikt voor het in kaart brengen van zwerfafval. In de app is een zogenaamde challenge genaamd ‘Afval Loterij’ aangemaakt. Door mee te doen aan deze challenge, maakt u automatisch kans op leuke prijzen zoals een compleet verzorgde dag naar Artis, kaartjes voor musea, bioscoop, events, kortingsvouchers bij lokale winkels en nog veel meer. De winnaars worden op 21 maart om 16.00 uur feestelijk bekend gemaakt in Praethuys ‘t Slot op de van Beijerenstraat 89. Iedereen is welkom.


Samen lopen is leuker
In de wijken van Hoorn gaan verschillende groepjes lopen. Op de actiepagina voorhoorn.nl kunt u zien waar en wanneer u kunt aansluiten. U kunt ook zelf aankondigen te gaan lopen en anderen oproepen om zich bij jou aan te sluiten.

 

Wat ligt er op straat?
Het doel is om naast Hoorn schoon te maken, ook data te verzamelen over zwerfafval. Hiermee kan visueel gemaakt worden hoeveel en welk soort afval waar ligt. Zo krijgen we inzicht en kunnen fabrikanten sneller overtuigd worden om over te gaan op milieuvriendelijke verpakkingen. De actie kunt u tijdens de challenge live volgen via voorhoorn.nl

Over de auteur

Voor een mooie stad

'Voor een mooie stad' is dé open stadscommunity voor alle inwoners van Hoorn. De stad nog aantrekkelijker maken en samenwerken aan leuke ideeën om die vervolgens samen te realiseren. Je kunt hier je initiatief starten en deze presenteren op je eigen gemaakte pagina. Op deze manier kun je peilen of er genoeg draagvlak is voor een nieuw idee. Daarnaast helpt Voor een mooie stad ook bij het werven van de middelen die nodig zijn voor het slagen van jouw initiatief. Voor iedereen die zich inzet voor de stad, of een ander helpt de stad mooier te maken, is een eretitel bedacht, namelijk de Stadsmakers van Hoorn. Meer weten? www.vooreenmooiestad.nl

Lees meer artikelen van Voor een mooie stad
F
F