Nagluren bij de Duurzame Buren in Westfriesland

Kijk de inspirerende rondleidingen door duurzame woningen terug!
De Westfriese Duurzame Open Huizen Dag werd dit jaar Gluren bij de Duurzame Buren. Comfortabel met de benen op tafel konden inwoners via hun beeldscherm meekijken naar online rondleidingen door energiezuinige en duurzame woningen in de regio. Geheel coronaproof! Heb je het gemist en vind je dat eigenlijk wel jammer? De livestreams zijn nog terug te zien!

Van een tussenwoning met infraroodverwarming naar een nul op de meter stolpboerderij tot een aardgasvrije, vrijstaande woning. Van 20 t/m 26 september leidde de groene reporter Chris Wobben kijkers elke dag rond door een woning in de regio, die door de bewoners energiezuiniger en duurzamer was gemaakt. Zij vertelden er enthousiast over. Na afloop was het mogelijk om vragen te stellen aan de ‘duurzame buren’ en aan een onafhankelijk adviseur van het Duurzaam Bouwloket.

Nagluren
Veel Wesfriezen gluurden mee bij dit initiatief van de Westfriese gemeenten. Heb je de rondleidingen gemist? En wil je alsnog ideeën opdoen voor het energiezuinig en comfortabel maken van je eigen woning? Dan kun je nog ‘nagluren’ via www.duurzaambouwloket.nl/gluren. Uit Hoorn liet Martien Bosch zien hoe hij stapsgewijs zijn woning heeft verduurzaamt. “Ik heb stap voor stap energiebesparende aanpassingen gedaan en het is leuk om te zien hoe de buren ook overtuigd raken om energiebesparende maatregelen te nemen”, vertelt Martien.

Gratis telefonisch advies
Ben je na het zien van de livestreams geïnspireerd geraakt en heb je behoefte aan meer informatie en advies over woningverduurzaming, dan ben je bij Duurzaam Bouwloket aan het goede adres. De Westfriese gemeenten bieden je een gratis telefonisch adviesgesprek aan bij dit loket. Samen met de experts neem je de energiebesparingsmogelijkheden door, inclusief beschikbare subsidies. Het adviesgesprek duurt circa 30 minuten. Na afloop ontvang je een stappenplan op maat. Meld je vanaf nu aan via www.duurzaambouwloket.nl/wf-adviesgesprek.

Over de auteur

Gemeente Hoorn

De gemeente Hoorn heeft zichzelf als doel gesteld om in 2040 een klimaatneutrale stad te zijn. Dit is een stad die bij haar doen en laten geen negatieve invloed meer uitoefent op het klimaat, bij al haar activiteiten. In 2040 gebruik we veel minder energie dan nu, en alle energie die we gebruiken is duurzaam opgewerkt. Afval bestaat niet meer doordat we grondstoffen optimaal (her)gebruiken. We geven als gemeente het goede voorbeeld en werken intensief samen met bewoners, ondernemers en organisaties aan de verduurzaming van Hoorn. Met elkaar maken we die duurzame stad!

Lees meer artikelen van Gemeente Hoorn
F
F