Nagluren bij duurzame buren in Westfriesland

Halverwege oktober bracht de groene reporter een bezoek aan zeven unieke woningen in regio Westfriesland. Comfortabel met de benen op tafel konden inwoners via hun beeldscherm meekijken naar online rondleidingen door energiezuinige en duurzame woningen. Geheel coronaproof. Heb je het gemist en vind je dat eigenlijk wel jammer? De rondleidingen en livestreams zijn nu terug te zien!

Van een goed geïsoleerde jaren ’30 tussenwoning tot een nieuwbouwwoning met regenwater opslag. Van 8 t/m 15 oktober leidde de groene reporter Chris Wobben kijkers elke dag rond door een woning in de regio, die door de bewoners duurzamer was gemaakt. Zij vertelden er enthousiast over. In de livestream stelden kijkers hun vragen aan de bewoners en een onafhankelijk energieadviseur. Inspirerende sessies vol informatie, tips en motivaties zijn het resultaat.

Veel inwoners uit de regio gluurden mee bij dit initiatief van de zeven Westfriese gemeenten. Heb je de rondleidingen gemist? En wil je alsnog ideeën opdoen voor het energiezuinig en comfortabel maken van je eigen woning? Dan kun je ‘nagluren’ via www.duurzaambouwloket.nl/gluren-wf.


Gratis onafhankelijk advies
Ben je geïnspireerd geraakt? En wil je weten hoe jij jouw woning kunt verduurzamen? Dan ben je bij het Duurzaam Bouwloket aan het goede adres. Bij dit onafhankelijke energieloket kan je terecht met al jouw vragen over de juiste stappen, duurzame maatregelen en subsidies. Stel jouw vragen telefonisch via 072 – 743 39 56 of per mail via info@duurzaambouwloket.nl.

 

Steun vanuit de gemeente
Wist je dat je hulp kan krijgen van de gemeente bij het verduurzamen van je woning? Zo stelt gemeente Hoorn een duurzaamheidslening beschikbaar voor een toekomstbestendige woning. Tegen een aantrekkelijke, lage rente kan je geld lenen voor onder andere duurzame maatregelen. Kijk voor meer informatie op de site Gemeente Hoorn – Duurzaamheidslening.

Over de auteur

Puur Hoorn

Puur Hoorn is het samenwerkingsverband van verschillende partners in Hoorn die samen werken aan het verduurzamen van de stad. De partners zijn Stichting Netwerk, Intermaris, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Duurzaam Bouwloket, MAK Blokweer, Bewonersgroep Risdam Noord Groen, Tuinvereniging Groei & Bloei, Ondernemersvereniging HOC, Voor een mooie stad en gemeente Hoorn.

Lees meer artikelen van Puur Hoorn
F
F