Natuur en wetenschap bij Cinema Oostereiland: Fantastic Fungi & Galapagos

Cinema Oostereiland vertoont op 27 september om 10.30 en 13.00 uur de film Fantastic Fungi. Fantastic Fungi kijkt met speciale filmtechnieken naar het ondergrondse netwerk van schimmels. In de film beargumenteren wetenschappers wat de waarde kan zijn van de kennis over paddenstoelen en schimmels voor het vinden van oplossingen in medische kwesties en milieuproblemen.


Inleiding Sanne Bloemink
Fantastic Fungi wordt op het Oostereiland ingeleid door journalist Sanne Bloemink, schrijver van het boek De Wilde Wereld. Haar boek is een verslag van gesprekken met wetenschappers, kunstenaars en schrijvers over de vraag hoe mensen meer in verbinding kunnen komen met de natuur.

Puur Hoorn: entreeprijs slechts 2 euro
Cinema Oostereiland is met het sideprogramma Cinema aan het Water partner van Puur Hoorn. De voorstellingen op 27 september maken onderdeel uit van een reeks van 6 Puur Hoornnatuurfilms, die voor de entreeprijs van 2 euro worden aangeboden.


Galapagos
Op zondag 25 oktober 10.30 en 13.00 uur staat de film Galapagos op het programma over de unieke eilandengroep midden in de Stille oceaan bij Eucador. Galapagos wordt ingeleid door docent Fysische Oceanografie Stefanie Ypma. Voor meer informatie en kaartverkoop: www.cinemaoostereiland.nl

Over de auteur

Cinema Oostereiland

Aandacht voor de wereldzeeën is hard nodig. Cinema aan het Water wil een podium bieden aan filmmakers, organisaties, kunstenaars, onderzoekers en individuen die zich bezig houden met het groeiende probleem van klimaatverandering en de (plastic) vervuiling van onze wateren, maar vooral ook met praktische oplossingen voor deze problematiek. Tegelijkertijd willen we de schoonheid en de magie van het water laten zien, waarbij onder andere aandacht is voor modern en historisch zeilen. Doe kennis op, raak geïnspireerd door voorlopers, onderzoekers, kunstenaars en aanpakkers en leer wat je zelf kunt doen. Cinema aan het Water is een sideprogramma dat drie jaar onderdeel gaat uitmaken van de programmering van Cinema Oostereiland en Cinema Enkhuizen.

Lees meer artikelen van Cinema Oostereiland
F
F