Nieuw initiatief: NRKids!

Afgelopen zondag 23 augustus stond de Puur Hoorn tuktuk op Korenmarkt tijdens de Waterweken. Naast informatie over energiebesparing en -opwekking waren de bezoekers ook in de gelegenheid om kennis te maken met een initiatief van Teslab, Westfriese vrije school Parcival en Puur Hoorn genaamd NRKids. Dit initiatief richt zich op het energiebewust maken van kinderen via een energiemonitor die voorzien is van verschillende apps en games. Op deze manier leren kinderen spelenderwijs energie besparen. Dat hier behoefte aan is werd zondag wel duidelijk: maar liefst 70 Hoornse gezinnen hebben het initiatief omarmd.

Komende periode gaan we aan de slag met de concrete uitwerking van dit initiatief. Naar verwachting start in oktober een crowdfunding campagne om in totaal 150 Hoornse gezinnen deel te laten nemen aan NRKids en daarmee op een leuke, inspirerende en laagdrempelige manier energie te besparen!

Meer weten over dit initiatief of over het nemen van duurzame maatregelen in en rondom je huis? Kom dan 10 oktober naar DoeSaam DuurSaam in wijkcentrum de Zaagtand en ga in gesprek met Puur Hoorn! Kun je niet 10 oktober maar wil je wel meer informatie over het initiatief van NRKids? Neem dan contact op met Bashar al Badri via 06-44360894 of neem een kijkje op http://teslab.nl/Enerjoy

 

Over de auteur

Puur Hoorn

Puur Hoorn is het samenwerkingsverband van verschillende partners in Hoorn die samen werken aan het verduurzamen van de stad. De partners zijn Stichting Netwerk, Intermaris, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Duurzaam Bouwloket, MAK Blokweer, Bewonersgroep Risdam Noord Groen, Tuinvereniging Groei & Bloei, Ondernemersvereniging HOC, Voor een mooie stad en gemeente Hoorn.

Lees meer artikelen van Puur Hoorn
F
F