Oktobereditie e-magazine is live!

De oktobereditie van het e-magazine is live!

De tweede editie van ons kwartaalmagazine is live! Ken je EcarAccu uit Zwaag? Dat is het eerste bedrijf in Europa dat batterijen van elektrische auto’s een tweede leven mag geven. VSO de Stormvogel plaatste 324 zonnepanelen en is daarmee bijna energieneutraal. Over deze en andere initiatieven lees je meer in het e-magazine. Over initiatieven die gestart zijn vanuit de gemeente, maar ook vanuit de samenleving: samen met inwoners, ondernemers, verenigingen en stichtingen zorgen we voor een klimaatneutraal Hoorn in 2040.

 

 

Wat staat er in?

De nieuwsbrief informeert de gemeenteraad over wat Puur Hoorn tot nu toe gedaan heeft en wat we in de toekomst gaan doen. In september was onze eerste editie gepubliceerd en in december bieden we de derde editie van het online magazine alweer aan. Vanaf 2018 zal het magazine per kwartaal aan de gemeenteraad aangeboden worden. De informatie is openbaar, we delen het magazine graag met je!

In de editie van oktober kun je onder andere lezen over:

  • Het energiepositief maken van bedrijventerrein Hoorn80
  • Gemeente Hoorn doet aan Maatschappelijk Verantwoord Inkopen
  • Verduurzamen van Museum Stoomtram
  • EcarACCU recyclet accu’s van elektrische auto’s
  • Regio Noord-Holland Noord energieneutraal
  • En veel meer!

 

 

Je leest in elke editie over duurzame projecten die de gemeente uitvoert en duurzame initiatieven uit de samenleving. Over zonnepanelen op gemeentelijke panden en over verduurzaming van sporthallen. Over bedrijven die recyclen en burgers die nét dat stapje extra doen voor een beter milieu. Kortom, samen werken we aan een klimaatneutrale stad in 2040.

 

Heb je vragen over onderwerpen in het magazine? Of heb je zelf een duurzaam project waarmee je in de volgende editie wilt staan? Laat het ons weten via puurhoorn@hoorn.nl.

 

p.s. Doet de hyperlink het niet op jouw apparaat? Je kunt het magazine opzoeken via http://nieuws.puurhoorn.nl/puur-hoorn-okt-2017

 

Over de auteur

Puur Hoorn

Puur Hoorn is het samenwerkingsverband van verschillende partners in Hoorn die samen werken aan het verduurzamen van de stad. De partners zijn Stichting Netwerk, Intermaris, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Duurzaam Bouwloket, MAK Blokweer, Bewonersgroep Risdam Noord Groen, Tuinvereniging Groei & Bloei, Ondernemersvereniging HOC, Voor een mooie stad en gemeente Hoorn.

Lees meer artikelen van Puur Hoorn
F
F