Ondernemers gezocht voor verduurzaming lintbebouwing

In diverse gemeenten van West-Friesland wordt gestart met het project om woningeigenaren in de lintbebouwing te helpen met de verduurzaming van hun woning. De gemeente Hoorn doet mee in dit project. Het Duurzaam Bouwloket co├Ârdineert dit project.

De lintbebouwing is met ruim 7.000 woningen kenmerkend voor het landschap in West-Friesland. De gemeenten en Duurzaam Bouwloket organiseren de komende twee maanden bijeenkomsten voor bewoners over het verduurzamen van de lintbebouwing. Het Duurzaam Bouwloket is daarom op zoek naar ondernemers die gezamenlijk een aantrekkelijk verduurzamingsaanbod willen neerleggen voor deze bewoners van de lintbebouwing.

Ondernemers voor de verduurzaming

Als voorbereiding op het gezamenlijke aanbod worden maatwerkadviezen gemaakt van 8 referentiewoningen. Referentiewoningen zijn woningtypen die het meest voorkomen in de linten. Om de inwoners een goed aanbod te kunnen doen voor het nemen van maatregelen, vragen wij lokale ondernemers om zich aan te melden bij het Duurzaam Bouwloket. Wij zijn opzoek naar uitvoerende bedrijven op het gebied van energieopwekking. Daarnaast zoeken we samenwerking met installateurs, isolatiebedrijven, kozijnenleveranciers, glaszetters en aannemersbedrijven.

Aanmelden Wilt u met andere bedrijven uit de regio een aantrekkelijk verduurzamingsaanbod neerleggen voor bewoners uit de lintbebouwing? Meld u dan aan als ondernemer via www.duurzaambouwloket.nl/aansluiten. Wilt u nadere info of heeft u vragen neem dan telefonisch contact op met tel. 072-743 39 56 of e-mail naar info@duurzaambouwloket.nl.

Over de auteur

Puur Hoorn

Puur Hoorn is het samenwerkingsverband van verschillende partners in Hoorn die samen werken aan het verduurzamen van de stad. De partners zijn Stichting Netwerk, Intermaris, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Duurzaam Bouwloket, MAK Blokweer, Bewonersgroep Risdam Noord Groen, Tuinvereniging Groei & Bloei, Ondernemersvereniging HOC, Voor een mooie stad en gemeente Hoorn.

Lees meer artikelen van Puur Hoorn
F
F