Opening nieuwbouw voor IKC De Kreek

Vrijdag 24 januari is de uitbreiding van de multifunctionele accommodatie (MFA) De Kreek officieel geopend.  Deze uitbreiding vormt de aftrap voor IKC De Kreek. In de uitbreiding is het nieuwe onderkomen van basisschool Socrates. Ook zijn er extra groepen kinderopvang en peuter- en welzijnswerk gehuisvest en er is een centraal leerplein. Het nieuwe leerplein is een plek waar kinderen van verschillende groepen samen gebruik van maken.

Basisscholen Socrates en Roald Dahl, Stichting Kinderopvang Hoorn en Stichting Netwerk zijn de samenwerkende partners in het nieuwe IKC De Kreek. In een IKC wordt onderwijs, kinderopvang en peuter- en welzijnswerk aangeboden op één locatie. Hier verbinden de partijen school en kinderopvang met elkaar en bieden ze samen de kinderen een rijke leeromgeving en ondersteuning. Onder het motto ‘Kinderen Voorop’ zullen alle betrokken partijen intensief samenwerken vanuit één gedeelde visie. Meer informatie over IKC De Kreek: www.ikcdekreek.nl.

De betrokken partijen geven aan: ‘In een rijke en veilige omgeving dagen we kinderen uit om het beste uit zichzelf te halen. Om zichzelf te zijn en zich op eigen wijze te ontwikkelen.’

Meest duurzame utiliteitsgebouw: nul op de meter
Met de nieuwbouw is MFA De Kreek het meest duurzame utiliteitsgebouw van Hoorn. MFA De Kreek heeft  zonnepanelen en warmtepompen en maakt het gebruik van een warmte-koude opslag. De nieuwbouw is nul-op-de-meter gebouwd. Dit houdt in dat het gebouw jaarlijks net zoveel duurzame energie opwekt als het gebouw en de gebruikers samen verbruiken. Het Hoornse bouwbedrijf Heddes heeft MFA De Kreek en de nieuwbouw gerealiseerd.

Over de auteur

Gemeente Hoorn

De gemeente Hoorn heeft zichzelf als doel gesteld om in 2040 een klimaatneutrale stad te zijn. Dit is een stad die bij haar doen en laten geen negatieve invloed meer uitoefent op het klimaat, bij al haar activiteiten. In 2040 gebruik we veel minder energie dan nu, en alle energie die we gebruiken is duurzaam opgewerkt. Afval bestaat niet meer doordat we grondstoffen optimaal (her)gebruiken. We geven als gemeente het goede voorbeeld en werken intensief samen met bewoners, ondernemers en organisaties aan de verduurzaming van Hoorn. Met elkaar maken we die duurzame stad!

Lees meer artikelen van Gemeente Hoorn
F
F