Over Operatie Klimaat Westfriesland

Operatie Klimaat is een initiatief van Milieudefensie. Verspreid over het land zijn verschillende groepen vrijwilligers actief met als doel zoveel mogelijk mensen te betrekken bij eerlijke klimaatoplossingen. Ook in Hoorn is Operatie Klimaat actief: Operatie Klimaat Westfriesland.

 

Wij zetten ons in voor een schone aarde, voor een beter klimaat en daarmee voor een leefbare toekomst. Dit komt voort uit ons gevoel iets te moeten doen met onze zorgen over grote zaken als het klimaat en de afname van biodiversiteit, maar ook voor onze directe omgeving. Ons idee is dat we dit samen kunnen veranderen. Onze ambitie is dan ook om zoveel mogelijk mensen te betrekken. Dit doen door toegankelijke acties te organiseren. Bijvoorbeeld met onze mondkapjes-actie ‘laat ze niet slingeren’ waarbij we in een maand tijd 382 mondkapjes inzamelden om onze omgeving te “versieren” met bijna 80 meter aan mondkapjes-slingers.

Onze filosofie is dat betrokkenheid en zorgen om en voor je directe omgeving, je blikveld steeds verder zal verruimen en zal resulteren in zorgen voor de omgeving daarbuiten: de hele aarde. Goed voor de natuur zorgen, betekent goed voor onszelf zorgen. Veel mensen doen ongemerkt al veel goed: afval scheiden, met de fiets of het OV naar het werk, de verwarming iets lager, niet te lang onder de douche of zelf groene energie opwekken. Toch merken wij dat mensen vaak het gevoel hebben niet genoeg te doen. Dat ze daarom denken dat ze geen recht hebben om zich te laten horen, die petitie te tekenen, verwachtingen te mogen hebben van onze beleidsmakers of om te demonstreren. Daarom willen wij graag samen de schouders eronder zetten, verbinden en in actie komen.

Vele kleine steentjes of een grote kei, elke steen is er een.

Nieuwsberichten van Operatie Klimaat Westfriesland

Hoorns Klimaatalarm 2021

Door Operatie Klimaat Westfriesland | 22 februari 2021

Op 14 maart wordt er in 40 steden in Nederland een Klimaatalarm gehouden. Ook Hoorn doet mee. Van 14:00 tot 15:00 staan we aan de Westerdijk samen stil bij het klimaat . Letterlijk! Want lopen is nu helaas niet mogelijk vanwege de Coronamaatregelen. Ook roepen we iedereen op om 15.00 hun wekker, telefoon o.i.d. te…

’Laat ze niet slingeren’ is de boodschap van Operatie Klimaat Westfriesland

Door Operatie Klimaat Westfriesland | 9 februari 2021

NHD schrijft over Operatie Klimaat Westfriesland en haar actie over de slingers van weggegooide mondkapjes Gekke slingers versieren deze week West-Friesland: aan elkaar geknoopte mondkapjes hangen langs viaducten, scholen en heggen in Venhuizen, Hoorn en Onderdijk. „Ik zag heel veel mondkapjes op straat liggen, dus toen dacht ik daar wil ik wat mee. Ik denk…

F
F