Opknapbeurt Natuurspeeltuin Het Boezelbos

Het steun van het Betrekken bij Groen Fonds 2019 en de helpende handjes van BSO-kinderen van Stichting Kinderopvang Hoorn heeft natuurspeeltuin Het Boezelbos bij MAK Blokweer een opknapbeurt gekregen. De poel bij de waterpomp is uitgebaggerd en er zijn door de hele speeltuin bloembollen geplant. Zo blijft Het Boezelbos een fijne, aantrekkelijke plek om te spelen en te ontdekken.

Na jarenlang gebruik door bezoekers en schoolklassen was de verzamelpoel bij de waterpomp geheel verzand. Met financiële steun van het Betrekken bij Groen Fonds 2019 is de poel uitgebaggerd en de omliggende grond opnieuw opgehoogd. Daarmee is de poel weer een echte poel geworden en is de waterpomp weer klaar voor gebruik. Ook is er een partij bloembollen en bloemzaden aangeschaft om Het Boezelbos straks nog natuurrijker en groener te maken.

De natuurspeeltuin wordt vaak bezocht door BSO-groep De Molshoop van Stichting Kinderopvang Hoorn. De kinderen komen hier graag en zijn erg enthousiast over de opknapbeurt die de waterpoel heeft gehad. Ook hebben zij geholpen met het planten van tientallen narcissen verspreid door de speeltuin, zodat Het Boezelbos straks vrolijk groen en geel kleurt. In het voorjaar zullen zij ook diverse bloemenzaden zaaien in en rond de speeltuin, in de bosranden. Dit geeft Het Boezelbos een vrolijk aanzien en is prettig voor de vogels, bijen en andere insecten die in het omringende natuurpark leven.

Vanwege de werkzaamheden is de waterpoel tijdelijk afgezet, maar binnenkort kunnen alle kinderen van Hoorn en omstreken weer naar hartenlust aan de slag met de waterpomp en ontdekken wat dit met de poel doet. De rest van natuurspeeltuin Het Boezelbos blijft in de tussentijd vrij toegankelijk.

Stichting MAK Blokweer, Kloosterhout 1-2, 1695 JC Blokker
www.mak-blokweer.nl

Over de auteur

MAK Blokweer

Stichting MAK Blokweer zet zich in voor maatschappelijke bewustwording van de zorg voor natuur, milieu en landschap. In opdracht van de gemeente Hoorn beheert de stichting 12 hectare land in Blokker: natuurpark Blokweer. In dit theater van het landschap gaan educatie en recreatie hand in hand. MAK Blokweer organiseert activiteiten voor jong en oud, altijd met aandacht voor de relatie tussen de mens en zijn omgeving. Want de toekomst van de mens hangt af van een evenwichtige relatie met de wereld om ons heen, en die overtuiging legt MAK Blokweer in alles. Dat zit hem in kleine dingen, zoals welke schoonmaakmiddelen er gebruikt worden en wat de boerderijkat te eten krijgt, maar ook in grotere dingen: het land wordt ecologisch beheerd en de rietkreek filtert doorlopend afvalstoffen uit omliggende sloten. En natuurlijk komt alle energie die voor dit alles nodig is van de zon.

Lees meer artikelen van MAK Blokweer
F
F