Partners van Puur Hoorn

Partners van Puur Hoorn

Samenwerking is de sleutel tot succes. De weg naar een gezonde stad is van en voor iedereen: inwoners, bedrijven, partners en andere stakeholders, lokaal maar ook regionaal. Samen geven we het goede voorbeeld en nemen onze verantwoordelijkheid. We werken zichtbaar en effectief aan verduurzaming. Dit doen we op duurzaamheidsthema’s én in ons dagelijks werk. We dagen iedereen uit dit ook te doen en stimuleren, faciliteren en inspireren bij het maken van duurzame keuzes.

MAK-safari

Mak Blokweer

Stichting MAK Blokweer zet zich in voor maatschappelijke bewustwording van de zorg voor natuur, milieu en landschap. In opdracht van de gemeente Hoorn beheert de stichting 12 hectare land in Blokker: natuurpark Blokweer. In dit theater van het landschap gaan educatie en recreatie hand in hand.

ph-banner-1

Stichting Netwerk

Verbindt, versterkt, voorkomt

Stichting Netwerk is dé organisatie voor peuter- en welzijnswerk in Hoorn.
Wij verbinden mensen, versterken eigen kracht en voorkomen dat kleine problemen groot worden.

Samen met inwoners, vele vrijwilligers en andere organisaties bouwen wij aan een sociale stad: leefbaar, veilig en met gelijke kansen voor iedereen.

VEMS

voor een mooie stad

'Voor een mooie stad' is dé open stadscommunity voor alle inwoners van Hoorn. De stad nog aantrekkelijker maken en samenwerken aan leuke ideeën om die vervolgens samen te realiseren. Je kunt hier je initiatief starten en deze presenteren op je eigen gemaakte pagina.

duurzaambouwloket

duurzaam bouwloket

Gemeente Hoorn is sinds 2013 aangesloten bij het Duurzaam Bouwloket. Particuliere woningeigenaren kunnen hier terecht voor gratis professioneel en onafhankelijk advies over energiebesparende maatregelen voor je woning. Ook adviseren zij over subsidies- en financieringsmogelijkheden.

 

Buurtgroep

Risdam-Noord groen!

De buurtgroep ‘Risdam-Noord Groen!’ heeft als doel om de woonwijk leefbaar te houden door te zorgen dat er meer groen komt in de wijk. Dit zowel in tuinen van bewoners als in het openbaar groen. Het streven is een symbiose van woonwijk met natuur.

 

Battle of the Beach 2017 06 23_074

HHNK

Werken aan water

In Noord-Holland boven het Noordzee-kanaal werkt Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier aan veilig, schoon, gezond en voldoende oppervlaktewater. Zo'n 90% van Noord-Holland ligt onder zeeniveau. We beschermen het land tegen overstromingen door dijken, duinen, dammen en kades te onderhouden en te versterken.

photovoltaic-2138992_1920

ECWF & HN80E+

De Energie Coörperatie West-Friesland (ECWF) is opgericht door de bedrijvenverenigingen HOC en WBG, ondersteund door de gemeente Hoorn en de provincie. ECWF werkt namens het georganiseerde West-Friese bedrijfsleven aan het verduurzamen van het bedrijfsleven.


zaaiclub

groei & bloei hoorn

Groei en Bloei is een vereniging van tuinliefhebbers. De afdeling Hoorn e.o. telt ongeveer 400 leden; in totaal bestaan er in Nederland en Vlaanderen bijna 130 afdelingen met in totaal ca. 30.000 leden.

 

Stadhuis lente

Gemeente Hoorn

De gemeente Hoorn heeft zichzelf als doel gesteld om in 2040 een energieneutrale stad te zijn. Dit is een stad die bij haar doen en laten geen negatieve invloed meer uitoefent op het klimaat, bij al haar activiteiten.

 

stad

cinema oostereiland

Aandacht voor de wereldzeeën is hard nodig. Cinema aan het Water wil een podium bieden aan filmmakers, organisaties, kunstenaars, onderzoekers en individuen die zich bezig houden met het groeiende probleem van klimaatverandering en de (plastic) vervuiling van onze wateren, maar vooral ook met praktische oplossingen voor deze problematiek. Tegelijkertijd willen we de schoonheid en de magie van het water laten zien, waarbij onder andere aandacht is voor modern en historisch zeilen.

DSC00110

Hoorn city tours

Welkom bij Hoorn City Tours: Hop on Hop off! Stap op een elektrisch busje en ervaar en beleef Hoorn op een unieke manier. Onze enthousiaste chauffeurs nemen u graag mee op tour. Van 1 april tot en met 31 oktober verzorgt Hoorn City Tours een dagelijkse regelmatige dienstregeling met volledig duurzaam elektrisch vervoer door het centrum van Hoorn.

week van circulaire economie
duurzame stad puur hoorn

HOC

De Hoornse Ondernemers Compagnie (HOC) is een ondernemersvereniging met als doelstelling de collectieve (en eventueel individuele) belangen van de leden te behartigen en helpt door te verbinden en te delen. Ondernemen brengt verschillende verantwoordelijkheden, uitdagingen, kansen én problemen met zich mee. Daar kies je als ondernemer voor, maar je hoeft er niet altijd alleen voor te staan! Als we elkaar als ondernemer zien staan, krijgen we meer voor elkaar.

csm_Foto_-__L__directeur_Intermaris_Han_Leurink_en__R__directeur_Ton_van_Langen_van_ToekomstGroep_43f7ed4b72[1]

intermaris

Samen met onze huurders verduurzamen we duizenden huizen in Hoorn, Purmerend en Monnickendam. Isolatie en zonnepanelen zorgen voor meer wooncomfort en energiezuinigere woningen. Hierdoor besparen de bewoners op hun energiekosten. Lager energieverbruik is beter voor het milieu. Daar zijn we trots op!

TYP HIER DE BESCHRIJVING

HVC

Wij zien een toekomst waarin we energie schoon opwekken en grondstoffen hergebruiken. Dat is urgent, en dat doen we samen en slim, zodat jij daar nu en in de toekomst de vruchten van kan plukken.

 

Watertaxi

watertaxi hoorn

Watertaxi Hoorn heeft een volledig in Puur Hoorn-stijl uitgevoerde watertaxi met elektrische motor. Wij zijn partner van Puur Hoorn, omdat we met onze elektrische sloep bijdragen aan een energieneutrale stad!
Onze elektrische sloep is ideaal voor rondvaarten door de Hoornse havens.

puurhoorn-logo

jouw organisatie

 

 

puurhoorn-logo

jouw organisatie

 

 

puurhoorn-logo

JOUW organisatie

 

 

logo-hoorncitytours-gray
logo-mak-blokweer-gray
logo-stichting-netwerk-gray
logo-ECWF-gray
logo-vens-gray
F
F