Partners voor een duurzame stad

Samenwerkingstafel Duurzame Stad

Samenwerking is de sleutel tot succes. De weg naar een gezonde stad is van en voor iedereen: inwoners, bedrijven, partners en andere stakeholders, lokaal maar ook regionaal. Samen geven we het goede voorbeeld en nemen onze verantwoordelijkheid. We werken zichtbaar en effectief aan verduurzaming. Dit doen we op duurzaamheidsthema’s én in ons dagelijks werk.

"Wij brengen mensen met ideeën, kennis en initiatieven die zich inzetten voor een duurzame stad bij elkaar.
Zodat inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties de krachten bundelen en samen meer impact creëren"

MAK-safari

Mak Blokweer

Stichting MAK Blokweer zet zich in voor maatschappelijke bewustwording van de zorg voor natuur, milieu en landschap. In opdracht van de gemeente Hoorn beheert de stichting 12 hectare land in Blokker: natuurpark Blokweer. In dit theater van het landschap gaan educatie en recreatie hand in hand.

ph-banner-1

Stichting Netwerk

Verbindt, versterkt, voorkomt

Stichting Netwerk is dé organisatie voor peuter- en welzijnswerk in Hoorn.
Wij verbinden mensen, versterken eigen kracht en voorkomen dat kleine problemen groot worden.

Samen met inwoners, vele vrijwilligers en andere organisaties bouwen wij aan een sociale stad: leefbaar, veilig en met gelijke kansen voor iedereen.

VEMS

voor een mooie stad

'Voor een mooie stad' is dé open stadscommunity voor alle inwoners van Hoorn. De stad nog aantrekkelijker maken en samenwerken aan leuke ideeën om die vervolgens samen te realiseren. Je kunt hier je initiatief starten en deze presenteren op je eigen gemaakte pagina.

duurzaambouwloket

duurzaam bouwloket

Duurzaam Bouwloket is dé onafhankelijke expert die u begeleidt naar een energiezuinige woning. Bewoners van gemeente Hoorn kunnen met al hun vragen over het energiezuinig, comfortabel en duurzaam maken van hun woning terecht bij het Duurzaam Bouwloket (DBL). Het advies van DBL wordt gefinancierd door de gemeente en wordt daarom gratis en onafhankelijk aangeboden.

 

 

Buurtgroep

Risdam-Noord groen!

De buurtgroep ‘Risdam-Noord Groen!’ heeft als doel om de woonwijk leefbaar te houden door te zorgen dat er meer groen komt in de wijk. Dit zowel in tuinen van bewoners als in het openbaar groen. Het streven is een symbiose van woonwijk met natuur.

 

Battle of the Beach 2017 06 23_074

HHNK

Werken aan water

In Noord-Holland boven het Noordzee-kanaal werkt Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier aan veilig, schoon, gezond en voldoende oppervlaktewater. Zo'n 90% van Noord-Holland ligt onder zeeniveau. We beschermen het land tegen overstromingen door dijken, duinen, dammen en kades te onderhouden en te versterken.

foreman-and-businessman-at-solar-energy-station-e1641315009879

BEplus West-Friesland

Met het streven dat alle bedrijventerreinen in West-Friesland in 2040 energieneutraal zijn, ondersteunt BEplusWF (voorheen ECWF) bedrijven bij het verduurzamen van hun bedrijfsvoering en het besparen van energie.

zaaiclub

groei & bloei hoorn

Groei en Bloei is een vereniging van tuinliefhebbers. De afdeling Hoorn e.o. telt ongeveer 400 leden; in totaal bestaan er in Nederland en Vlaanderen bijna 130 afdelingen met in totaal ca. 30.000 leden.

 

Stadhuis lente

Gemeente Hoorn

De gemeente Hoorn heeft zichzelf als doel gesteld om in 2040 een energieneutrale stad te zijn. Dit is een stad die bij haar doen en laten geen negatieve invloed meer uitoefent op het klimaat, bij al haar activiteiten.

 

stad

cinema oostereiland

Aandacht voor de wereldzeeën is hard nodig. Cinema aan het Water wil een podium bieden aan filmmakers, organisaties, kunstenaars, onderzoekers en individuen die zich bezig houden met het groeiende probleem van klimaatverandering en de (plastic) vervuiling van onze wateren, maar vooral ook met praktische oplossingen voor deze problematiek. Tegelijkertijd willen we de schoonheid en de magie van het water laten zien, waarbij onder andere aandacht is voor modern en historisch zeilen.

week van circulaire economie
duurzame stad puur hoorn

HOC

De Hoornse Ondernemers Compagnie (HOC) is een ondernemersvereniging met als doelstelling de collectieve (en eventueel individuele) belangen van de leden te behartigen en helpt door te verbinden en te delen. Ondernemen brengt verschillende verantwoordelijkheden, uitdagingen, kansen én problemen met zich mee. Daar kies je als ondernemer voor, maar je hoeft er niet altijd alleen voor te staan! Als we elkaar als ondernemer zien staan, krijgen we meer voor elkaar.

ph-banner-3

zonnecoöperatie wF

Zonnecoöperatie West-Friesland biedt mensen de oplossing om gebruik te kunnen maken van zonne-energie als dat op hun eigen dak niet mogelijk is. Want niet elk dak is geschikt voor het opwekken van zonne-energie. Om mensen toch in de gelegenheid te stellen hun eigen duurzame energie op te wekken komen er zonnepanelen op geschikte daken van anderen. De opgewekte stroom wordt met uw energierekening verrekend.

deeltuinen

Deeltuinen is een initiatiefgroep die het delen van tuinen mogelijk wil maken. Wij brengen mensen samen in vraag en aanbod zodat iedereen lekker buiten kan zijn. Alle soorten tuinen komen in aanmerking: stadstuin, boerentuin, groot, klein, wild, netjes, kindvriendelijk, siertuin of tuin van een stichting of instantie. Zolang men maar bereid is om de tuin af en toe te delen.

kinderfietsjesactie

Jan Kooijman en Mans Semler uit Zwaag repareren kinderfietsen en geven ze gratis weg aan kinderen van ouders die er zelf niet een kunnen kopen. Het begon als een eenmalige actie, maar inmiddels hebben ze de 1000ste fiets cadeau gedaan. De twee vrienden zijn allebei postbezorger en in elk vrij uurtje repareren ze kinderfietsen.

Watertaxi

watertaxi hoorn

Watertaxi Hoorn heeft een volledig in Puur Hoorn-stijl uitgevoerde watertaxi met elektrische motor. Wij zijn partner van Puur Hoorn, omdat we met onze elektrische sloep bijdragen aan een energieneutrale stad!
Onze elektrische sloep is ideaal voor rondvaarten door de Hoornse havens.

csm_Foto_-__L__directeur_Intermaris_Han_Leurink_en__R__directeur_Ton_van_Langen_van_ToekomstGroep_43f7ed4b72[1]

intermaris

Samen met onze huurders verduurzamen we duizenden huizen in Hoorn, Purmerend en Monnickendam. Isolatie en zonnepanelen zorgen voor meer wooncomfort en energiezuinigere woningen. Hierdoor besparen de bewoners op hun energiekosten. Lager energieverbruik is beter voor het milieu. Daar zijn we trots op!

TYP HIER DE BESCHRIJVING

HVC

Wij zien een toekomst waarin we energie schoon opwekken en grondstoffen hergebruiken. Dat is urgent, en dat doen we samen en slim, zodat jij daar nu en in de toekomst de vruchten van kan plukken.

 

compleet duurzaam

Wij zijn Compleet Duurzaam, een jong enthousiast en dynamisch team gevestigd in uw gemeente Hoorn. Ons team adviseert en begeleid u graag in de stappen naar het verduurzamen van uw woning. Wij begeleiden u tijdens uw zoektocht naar een zonnepanelensysteem, het verwarmen van uw woning met een warmtepomp of het plaatsen van een laadpaal voor uw elektrische auto.

Kringloopwinkel-Noppes-Hoorn-pand

noppes kringloopwinkel

Wij geven spullen een tweede kans en zo dragen wij bij aan het hergebruik van artikelen. Door hergebruik te stimuleren beperken we ook de hoeveelheid grof huisvuil. Noppes is milieubewust, maatschappelijk betrokken én voordelig voor iedereen.

Clean 2 Anywhere

We gaan iets knots geks doen. We gaan een VOC Fluitschip bouwen geheel op de 17de eeuwse bouwwijze maar dan van afvalplastic. Om de wereldzee te bevaren voor handel, net als in de gouden eeuw. We gaan een nieuwe gouden eeuw ontketenen. Vele zullen ons wellicht niet serieus nemen of denken dat we met de bouw van dit opmerkelijke schip niet veel zullen bereiken. Wacht maar tot het te water gaat!

foto filmpje

jouw organisatie hier?

...
...
...

 

foto1

Operatie klimaat wf

Wij zetten ons in voor een schone aarde, voor een beter klimaat en daarmee voor een
leefbare toekomst. Dit komt voort uit ons gevoel iets te moeten doen met onze zorgen over grote zaken als het klimaat en de afname van biodiversiteit, maar ook voor onze directe omgeving. Ons idee is dat we dit samen kunnen veranderen.

operatie klimaat westfriesland

CleanUp hoorn

CleanUp Hoorn is dé community in Hoorn die zich dagelijks (data gedreven) inzet om Hoorn zwerfafvalvrij te houden.

logo-hoorncitytours-gray
logo-mak-blokweer-gray
logo-stichting-netwerk-gray
logo-ECWF-gray
logo-vens-gray
F
F