Plaatsen van isolerend glas is een grote comfortklapper

Geen kou en condens bij de ramen en veel minder geluid van buiten.

Heb je last van koude luchtvlagen in de woning? Wellicht is het plaatsen van isolerend glas een goede maatregel. De meeste koude lucht doet namelijk zijn intrede via de ramen, kozijnen en naden en kieren. Heb je nog enkel glas of gewoon dubbel glas (‘thermopane glas”)? Overweeg dan over te gaan op triple glas of HR++ glas. Het bespaart je namelijk energiekosten. Bovendien zorgt het voor een enorme comfortverbetering: geen kou meer bij de ramen, geen condens aan de binnenkant van het raam en veel minder geluid van buiten.

Kies triple glas of HR++ glas
Triple glas en HR++ glas zijn nu de standaard als je enkel glas of gewoon dubbel glas (‘thermopane glas’) gaat vervangen. Het is zonde om voor glas met een lagere isolatiewaarde te kiezen. Met triple glas en HR++ glas bespaar je meer energie dan met gewoon dubbel glas en de extra kosten vallen mee.  Triple glas is soms te dik of te zwaar om in bestaande kozijnen te plaatsen. Kies dan voor HR++. Ga je ook je kozijnen vervangen? Kies dan voor kozijnen met triple glas en dubbele kierdichting, dan heb je meteen de beste isolatie voor uw ramen.

Subsidiecheck en duurzaamheidslening
De gemeente Hoorn biedt energiesubsidie aan voor de plaatsing van isolatieglas. Wil je duurzame maatregelen plaatsen en komt het bedrag boven de € 2.500,-, dan kun je een aanvraag indienen voor een duurzaamheidslening. Deze geldt ook voor isolatieglas. Voor de subsidieregeling klik je hier en voor de duurzaamheidslening hier (let op, beide regelingen moet je apart van elkaar aanvragen).

Gratis en onafhankelijk advies van Duurzaam Bouwloket
Twijfel je over wat voor glas je nu hebt en of isolerend glas een rendabele maatregel is voor jouw woonsituatie? Neem contact op met het gemeentelijk Duurzaam Bouwloket. Onafhankelijke adviseurs helpen je verder met gratis advies over energiebesparende maatregelen, subsidieregelingen en betrouwbare uitvoerende bedrijven. Op de website www.duurzaambouwloket.nl vind je meer informatie. Wil je direct contact met een adviseur? Stel je vraag door te bellen naar 072-743 39 56 of te mailen naar info@duurzaambouwloket.nl.

Over de auteur

Puur Hoorn

Puur Hoorn is het samenwerkingsverband van verschillende partners in Hoorn die samen werken aan het verduurzamen van de stad. De partners zijn Stichting Netwerk, Intermaris, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Duurzaam Bouwloket, MAK Blokweer, Bewonersgroep Risdam Noord Groen, Tuinvereniging Groei & Bloei, Ondernemersvereniging HOC, Voor een mooie stad en gemeente Hoorn.

Lees meer artikelen van Puur Hoorn
F
F