Pot energiesubsidie is leeg 

Het subsidiebudget om je huis energiezuinig te maken is op. Vanaf 15 januari 2022 konden aanvragen worden ingediend. Na bijna 250 aanvragen is het volledige subsidiebudget van € 100.000,- verbruikt.  


Zonnepanelen blijven populair
Maar liefst 65% van de aanvragen waren voor zonnepanelen en 17% was voor het plaatsen van HR++ of triple glas. Een kleine 10% was voor inductie-koken en 15% van de aanvragers heeft voor twee of meer maatregelen subsidie aangevraagd.

Duurzaamheidslening 
De energiesubsidie is op maar je kan nog wel gebruik maken van de duurzaamheidslening. Voor 2022 stelt de gemeente Hoorn € 500.000 beschikbaar voor deze lening met aantrekkelijke voorwaarden. De duurzaamheidslening kan je aanvragen als eigenaar van een woning of als Vereniging van Eigenaren (VvE). Meer informatie over de lening lees je op www.hoorn.nl/duurzaamheidslening.

Landelijke subsidies 
Naast de gemeentelijke budgetten zijn er ook een landelijke regelingen zoals de investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Voor advies over alle mogelijkheden en subsidies ga je naar Duurzaam Bouwloket. Zij geven gratis advies en vertellen alles over de mogelijkheden om je huis energiezuinig te maken.

Over de auteur

Gemeente Hoorn

De gemeente Hoorn heeft zichzelf als doel gesteld om in 2040 een klimaatneutrale stad te zijn. Dit is een stad die bij haar doen en laten geen negatieve invloed meer uitoefent op het klimaat, bij al haar activiteiten. In 2040 gebruik we veel minder energie dan nu, en alle energie die we gebruiken is duurzaam opgewerkt. Afval bestaat niet meer doordat we grondstoffen optimaal (her)gebruiken. We geven als gemeente het goede voorbeeld en werken intensief samen met bewoners, ondernemers en organisaties aan de verduurzaming van Hoorn. Met elkaar maken we die duurzame stad!

Lees meer artikelen van Gemeente Hoorn
F
F