Proef de Energiestrijd

Proef de Energiestrijd bij Hoornse horecadeelnemers 

In het kader en ter afsluiting van de Energiestrijd serveren deelnemers van de Puur Hoorn Horeca Energiestrijd ‘klimaatneutrale’ drankjes, hapjes en maaltijden. Gezellig, lekker eten en het besparen van energie gaan namelijk heel goed samen. Proef de Energiestrijd op zondag 12 maart bij de verschillende deelnemers! De organisatie maakt deze avond tevens de winnaar(s) bekend.

Maak kennis met verantwoorde voeding bij De Beiaard, De Klinker, Duvels, The Eighties, Salento, Het Huis Verloren, JP Coen, De Ridderikhoff, De Tuynkamer, De Zwarte Olifant (ZO) en Local in Hoorn. Met elkaar gaan ze de verborgen milieu-impact te lijf die voeding heeft op bijvoorbeeld water- en energieverbruik maar ook qua CO2-uitstoot.

De Energiestrijd is een initiatief van innovatieplatform Meneer de Leeuw en Puur Hoorn. Het belangrijkste issue voor de organisatie van de Energiestrijd is klimaatverandering als gevolg van de groeiende CO2 uitstoot. Vanaf 24 november proberen elf horeca-ondernemers zo veel mogelijk energie te besparen door aanpassingen in hun bedrijfsvoering. Om het energieverbruik goed te begrijpen, wordt het verbruik per minuut, kwartier of uur gemonitord. Zo zien deelnemers de impact van bijvoorbeeld CV, verlichting, terrasverwarmers en apparatuur, zoals espressomachines, bakplaten en koelsystemen.

De organisatie van de Energiestrijd maakt op 12 maart ter plaatse als verrassing de winnaar(s) bekend. Zorg dus dat je een plekje hebt bij je favoriete deelnemer. Aanmelden is niet nodig.
Kijk voor meer informatie op: energiestrijd.nl

Over de auteur

Puur Hoorn

Puur Hoorn is het samenwerkingsverband van verschillende partners in Hoorn die samen werken aan het verduurzamen van de stad. De partners zijn Stichting Netwerk, Intermaris, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Duurzaam Bouwloket, MAK Blokweer, Bewonersgroep Risdam Noord Groen, Tuinvereniging Groei & Bloei, Ondernemersvereniging HOC, Voor een mooie stad en gemeente Hoorn.

Lees meer artikelen van Puur Hoorn
F
F