Zonneweide Koggenland en Hoorn

Als het aan de gemeente Hoorn en de gemeente Koggenland ligt wordt er een gemeenschappelijke zonneweide van 6-8 Megawatt (MW) gerealiseerd op het grondgebied van Koggenland. Binnen Hoorn zijn er weinig geschikte locaties om een zonneweide te ontwikkelen. Koggenland heeft wel geschikte locaties maar niet voldoende inwoners om te participeren. Daarom slaan we de handen ineen!

Het aantal huishoudens dat met toepassing van de postcoderoos kan participeren in de zonneweide bedraagt 23.500! Wij staan klaar om aan de slag te gaan maar toestemming van de provincie is nodig. De gesprekken hierover zijn in volle gang.

Wanneer er op een geschikte locatie nabij Hoorn een zonneweide wordt aangelegd kunnen namelijk niet alleen inwoners vanuit Koggenland profiteren van deze voorziening maar juist ook inwoners uit Hoorn en Medemblik. Bewoners kunnen via een energiecoöperatie participeren in een zonneweideproject en de opbrengsten daarvan salderen met het eigen energieverbruik (het zogenaamde salderen op afstand). Dat is toegestaan aan die inwoners die wonen in een postcodegebied dat grenst aan de postcode van de zonneweide (de postcoderoos regeling).

F
F