Op bezoek bij een duurzaam huis in Hoorn

Tijdens de Nationale Duurzame Huizen Route op zaterdag 5 en 12 november 2016 stellen huiseigenaren in heel Nederland hun huis open. Op deze dag delen zij graag hun kennis en ervaring over hoe zij hun huis duurzamer hebben gemaakt. Ook gemeente Hoorn doet de komende 3 jaar mee aan de huizenroute. Het is een aanrader voor iedereen die zich wil oriënteren op duurzaam, energiezuinig en comfortabel wonen.

Bezoekers uit andere gemeenten zijn erg enthousiast over de Duurzame Huizen Route. “Wij hebben genoten van de gastvrijheid en vooral van de uitgebreide informatie die de huiseigenaar verschafte. Wij waren diep onder de indruk van de toepassingen en inspirerende wijze waarop dit werd overgebracht”, vertelt een bezoeker van vorig jaar. Deelnemende huiseigenaren zijn erg gastvrij en leren zelf ook wat bij. ‘Het was onwijs leuk, super inspirerende gesprekken gehad. Van het uitwisselen van tips en kennis tot het delen in enthousiasme”,  reageert een huiseigenaar.

Doet u mee?

Alle kennis en ervaring op het gebied van duurzaam wonen en bouwen zijn even waardevol; of het nu gaat om ervaring met HR++-glas, isolatiematerialen of de bouw van een passiefhuis. Bezoekers horen graag de ervaringen uit eerste hand. Weet je zelf ook hoe lastig het is de juiste informatie te vinden en vindt je het leuk om uw ervaringen te delen? Meld ook je huis aan! Huiseigenaren die hun huis openstellen maken kans op een weekend weg in een duurzaam chalet van VeluwsBospark in Putten. Aanmelden kan op www.duurzamehuizenroute.nl/Hoorn.

F
F