Verduurzamen van Hoornse bedrijventerreinen

In De Hartelijke Huiskamer aan De Oude Veiling is woensdag 26 februari het startschot gegeven om de bedrijventerreinen Westfrisia en De Oude Veling sneller te gaan verduurzaam. Dat gebeurt onder meer met een collectieve inkoopactie van zonnepanelen. De wethouders Arthur Helling (economische zaken) en Samir Bashara (duurzaamheid) overhandigden Hans Huibers van de Westfriese Bedrijven Groep en Jan Rosier van de Hoornse Ondernemers Compagnie symbolisch het eerste zonnepaneel voor deze campagne.

De Hartelijke Huiskamer is een uniek ontmoetingscentrum en voor deze aftrap gekozen omdat het pand volledig CO2-neutraal is. Gerard Fit, die via de Energie Combinatie West-Friesland de duurzaamheidsagenda namens het georganiseerde bedrijfsleven uitvoert, maakte de uitkomsten bekend van een TNO-onderzoek van het energieverbruik op beide bedrijventerreinen. “Het stroomverbruik per jaar is net zoveel als 16.000 huishoudens. Dat geeft de noodzaak van versnelling wel aan. Met ledverlichting en zonnepanelen kunnen we heel snel meters maken als gaat om CO2-reductie.” Een boodschap die door de wethouders van harte werd onderstreept. “Via Puur Hoorn ondersteunen wij dit initiatief”, aldus wethouder Bashara. Zijn college Arthur Helling benadrukte het economische belang: “De besparingen op de energierekening maken dat wel duidelijk. Dit is daarbij ook nog eens goed voor de werkgelegenheid.”

Via WerkSaam krijgen alle ondernemers een folder bezorgd met meer informatie over inkoopactie. Hans Huibers: “Je ziet dat er veel verbinding ontstaat met rond maatschappelijke verantwoord ondernemen en verduurzamen. Ondernemers nemen steeds meer verantwoordelijk voor de wereld. Het gaat allang niet meer alleen over de portemonnee”.

Voor meer informatie over deze actie kunt u terecht op www.ecwf.nl

F
F