Puur Hoorn trots op de Schoutenstraat!

De energieke Schoutenstraat
De bewoners van de Schoutenstraat hebben hun handen in een geslagen om hun straat energiezuiniger te maken. Zij zijn het project ‘De Energieke Schoutenstraat ’gestart en hebben gezamenlijk isolatiemaatregelen toegepast en zonnepanelen geplaatst.  Een duurzaam resultaat van de samenwerking. Samen voor een klimaat neutrale stad!

Bewoner Michel Smiers zegt over het resultaat: “Er is echt een hoop bereikt. We besparen geld en energie. Daarnaast is het leuk met je buren samen te werken aan dit soort projecten. Het schept een sociale verbinding in je straat of buurt.”

Puur hoorn

Puur Hoorn ondersteunt graag initiatieven als de Energieke Schoutenstaat. De gemeente Hoorn vindt duurzaamheid belangrijk en dat is zichtbaar in het duurzaamheidsprogramma Puur Hoorn. Puur Hoorn wil inwoners en ondernemers enthousiast maken om duurzaam te leven en werken. Want alleen door de handen ineen te slaan bereiken we dat Hoorn een klimaatneutrale stad wordt.

Puur Hoorn heeft de bewoners van de Schoutenstraat ondersteund door het delen van kennis en bij het doorlopen van ambtelijke processen.  Ook heeft Puur Hoorn de bewoners in contact gebracht met Duurzaam Bouwloket en EnergyGo. Deze organisaties hebben de onderzoeken verricht naar de beste te nemen maatregelen op het gebied van energiebesparing, isolatie en energieopwekking.

Geïnspireerd?!

Wilt ook samen met uw buren energie-besparen of een duurzaamheidactie opzetten? Neem dan contact op met Puur Hoorn: puurhoorn@hoorn.nl.

 

 

Over de auteur

F
F