Raphaëlla’s Natuurmarkt een groot succes!

Op zondag 31 maart kwam Raphaëlla’s (11) kinderwens uit: een natuurmarkt waar iedereen kennis kan maken met de natuur. Raphaëlla van basisschool De Rank deed vorig jaar mee aan de Hoornse Schooldag van de Duurzaamheid. Ze won de 1e prijs met haar gekleurde kinderwens. “Een erg mooi idee van Raphaëlla! Onze kinderen zijn de klimaatambassadeurs van de toekomst, door hen spelenderwijs kennis te laten maken met de natuur hopen wij dat het thuis weer mooie ideeën oplevert. Zo groeien we samen naar een duurzame wereld” aldus wethouder Samir Bashara, die samen met Raphaëlla de natuurmarkt opende.

Activiteiten voor jong en oud
Met de markt wilde Raphaëlla dat meer mensen zich bewust zijn van de wereld om hen heen. “Ik vond het hele spannend, maar de markt is precies zo geworden zoals ik in gedachten had“ aldus een blije Raphaëlla. De natuurmarkt was samen met de Natuur- en Levende Tuinendag en MAK’s’ Biomarkt. Kramen met heerlijke biologische producten, vertegenwoordigers voor deskundig advies, allerlei soorten plantenmateriaal, zaden en diverse informatie was er op te halen. De kinderen konden zelf een insectenhotelletje maken om thuis op te hangen, met een virtual reality-bril een filmpje over afvalverwerking kijken of zich bezig houden met diverse knutselactiviteiten. Het was een zonnige en zeer geslaagde dag!

Over de auteur

Puur Hoorn

Puur Hoorn is het samenwerkingsverband van verschillende partners in Hoorn die samen werken aan het verduurzamen van de stad. De partners zijn Stichting Netwerk, Intermaris, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Duurzaam Bouwloket, MAK Blokweer, Bewonersgroep Risdam Noord Groen, Tuinvereniging Groei & Bloei, Ondernemersvereniging HOC, Voor een mooie stad en gemeente Hoorn.

Lees meer artikelen van Puur Hoorn
F
F