Recycle nu je werkschoenen!

Wij zijn Techno-Fashion Bedrijfskleding uit Zwaag en kleden al meer dan 25 jaar vakmensen uit West-Friesland. En nu recyclen we werkschoenen!

Justin Henar van Techno-Fashion verteld hier meer over. “Naast kleding verkopen wij ook werk,- en veiligheidsschoenen. Deze schoenen moeten ieder jaar worden vervangen. Sinds september zijn wij aangesloten bij Circulair Footwear Alliance (CFA). Dit bedrijf verzamelt gebruikte werk-, en veiligheidsschoenen. Daarna worden de schoenen ontmantelt en gerecycled. Door gebruik te maken van oude grondstoffen voor nieuwe werkschoenen voorkomen we dat grondstoffen uitgeput raken, hoeft er minder water en energie verbruikt te worden, stoten we minder broeikassen uit en hebben we minder afval.

Wij kennen CFA via onze grootste schoenenleverancier, Allshoes. Zij vertelde ons over het duurzame initiatief. We waren direct enthousiast. Binnen een paar stappen op de website van cfaalliance.eu was het geregeld en paar dagen later stond de CFApalletBox bij ons in de zaak.
Iedereen mag zijn eigen veiligheidsschoenen bij ons inleveren, voorwaarde is wel dat je bij aanschaf van nieuwe veiligheidsschoenen voor een circulaire model kiest. Op deze manier kunnen we de niet-circulaire werk- en veiligheidsschoenen uitfaseren, zeker als gaandeweg meerdere merken gaan meedoen. Door de ruime keuze van circulaire modellen bij ons in de winkel kunnen we met weinig moeite grote impact maken.”

Over de auteur

Puur Hoorn

Puur Hoorn is het samenwerkingsverband van verschillende partners in Hoorn die samen werken aan het verduurzamen van de stad. De partners zijn Stichting Netwerk, Intermaris, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Duurzaam Bouwloket, MAK Blokweer, Bewonersgroep Risdam Noord Groen, Tuinvereniging Groei & Bloei, Ondernemersvereniging HOC, Voor een mooie stad en gemeente Hoorn.

Lees meer artikelen van Puur Hoorn
F
F