Samen profiteren van de zon? Doe mee!

Zonneparken Zwaagdijk laat Westfriesland profiteren van de kracht van de zon. Ons eerste park, met een oppervlakte van circa 5 hectare, levert per jaar genoeg groene stroom voor 2.000 huishoudens. Dat is een compleet dorp! Een ontwikkeling die past bij de ambitie van Westfriesland om een energieneutrale regio te worden. Kun jij zelf geen zonnepanelen op je dak kwijt? Lees dan snel verder.

Extra deelnemers welkom
Er zijn inmiddels genoeg inschrijvingen om verder te gaan met het project. En dat gaan we dus doen! De overheid stelt een norm aan het aantal deelnemers dat in de postcoderegio woont. Dit om vooral lokale inwoners maximaal te laten profiteren/participeren van een project. Om beter te profiteren van deze voorwaarden, kunnen we nog extra deelnemers gebruiken. Daar gaan we nu naar op zoek! Woon je in Hoorn of omgeving? Investeer dan mee in ons zonnepark en draag bij aan een zonnige, duurzame toekomst. Bovendien profiteer je van een aantrekkelijk rendement tussen de 5 en 7 procent per jaar.

Al zonnepanelen? Deelname evengoed mogelijk
Hebben jouw buren, collega’s of vrienden al eigen zonnepanelen op het dak? Dan kunnen ze nog steeds profiteren van de opbrengst van het zonnepark. Hoe eerder de aanmelding, hoe groter de kans dat zonnecertificaten kunnen worden toegewezen.

Inschrijven
Ken jij iemand die ook mee zou willen profiteren van Westfriese zonnekracht én in het postcodegebied rondom het project woont? Laat hen zich aanmelden via info@zonneparkenzwaagdijk.nl of info@zonnecoöperatiewestfriesland.nl.

Onze vrijwilligers staan niet stil
Binnenkort nemen we de volgende stappen op weg naar Zonnepark Zwaagdijk-West. Vanaf maart kunnen we toewijzing van de SCE (de postcoderegeling) aanvragen bij de overheid. In dezelfde periode gaan we nóg meer deelnemers werven. Hoe meer deelnemers, hoe steviger onze positie én hoe meer mensen kunnen profiteren van duurzame energie in Westfriesland.

Meer informatie
Nieuwsgierig geworden of inschrijven? Alle informatie over het project lees je op onze website www.zonneparkenzwaagdijk.nl
Blijf op de hoogte en volg ons via onze sociale media www.facebook.com/zonneparkenzwaagdijk  of via instagram.com/zonneparkenzwaaijk/

Over de auteur

Zonnecooperatie West-Friesland

Wij bieden mensen de oplossing om gebruik te kunnen maken van zonne-energie indien dat op hun eigen dak niet mogelijk is. Soms ligt het dak op het noorden of vangt het te veel schaduw. Soms is het verboden om zonnepanelen te plaatsen vanwege lokale voorschriften of door beperkingen van de verhuurder. Ook eigenaren van appartementen hebben meestal geen eigen dak om zonnepanelen op te plaatsen. Om mensen toch in de gelegenheid te stellen hun eigen duurzame energie op te wekken komen er zonnepanelen op geschikte daken van anderen. Dit wordt geregeld via de zonnecoöperatie. De opgewekte stroom wordt met uw energierekening verrekend. Bovendien hoeft u dankzij het energieakkoord een belangrijk deel van de energiebelasting niet te betalen.

Lees meer artikelen van Zonnecooperatie West-Friesland
F
F